Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Adana'da kurulan 13 bin kişilik çadır kente Gaziantep'ten getirilen 750 mülteci yerleştirildi.
Merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi yakınlarında Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleştirilen Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kente ilk mülteciler bugün otobüslerle getirildi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunun çadır kentte yer kalmamasından dolayı Suriyeli mülteciler bugün otobüslerle Adana'daki 13 bin kişilik çadır kente getirilerek yerleştirildi. Suriyeli mültecilere ilk olarak yemek dağtıldı.
Çadır kentin içerisinde mültecilerin barınması için 5 bin çadırın yanı sıra hastane, 16 mescit, 26 yemekhane, 46 tuvalet ve banyo ile sosyal aktivite çadırları yer alıyor.
Ayrıca mültecilerin güvenliğine de büyük önem veren yetkililer çadır kentin etrafına 37 güvenlik kulesi yerleştirirken, özel bir güvenlik şirketi tarafından da 24 saat çadır kentin güvenliği sağlanıyor.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 13 bin kişilik çadır kente bugün ilk olarak Gaziantep'ten 750 mültecinin getirilerek yerleştirildiğini, önümüzdeki günlerde de mültecilerin getirilmesine devam edileceğini kaydetti.
(FKE-AŞ-Y)

10.02.2013 17:21:56 TSI

Editör: Wan Haber