Kilis'te, konteyner kentteki seçimlerde; muhtar, aza ve idare meclisine seçilenler mazbatasını aldı.
17 Ocak tarihinde konteyner kentteki Suriyeliler, kendi mahalle muhtarları, aza ve idare meclisi üyelerini seçmek için sandık başına gitmişlerdi. Düzenlenen törenle muhtar, aza ve idare meclisi üyelerine mazbataları verilirken, konteyner kentteki idare binasında gerçekleştirilen törene; Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Öncüpınar Mülki İdare Amiri ve Konteyner Kent Sorumlusu İlker Özerk Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, muhtar, aza ve idare meclisi üyeleri katıldı.
Vali Tapsız yaptığı konuşmada, "Suriyeli komşularımız, misafirlerimiz, kendi temsilcilerini kendileri seçtiler. Buradaki muhtarlara hayırlı olsun. Özellikle kamp yönetimine, bizlere yardımcı olacaklar. Burada verilen her türlü hizmette konteyner kentte kalan sığınmacılarla yöneticiler arasında köprü görevi görecekler. Bizim mesajlarımızı kampta bulunan kişilere iletecekler; hem de onların sıkıntılarını, isteklerini bize iletecekler. Bu görev daha önce bizim seçtiğimiz kişilerce yürütülüyordu. Burada seçim yapılarak, onlara seçim heyecanı yaşatmış olduk. Bize kampın yönetiminde katkı sağlamalarını düşündük. 1 ay önce seçimler gerçekleştirildi. Büyük bir katılım gerçekleşti. Şu anda 6 muhtar 12 üyemiz olmak üzere 18 kişi görevlerinin başındalar. Mazbataların bir tarafı Türkçe, diğer tarafı Arapça olarak düzenledik. Artık kampta birlikte hareket edeceğiz. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada verilen hizmetlerde daha akıcı yönetim sergilenir. İnşallah burada öğrendikleri tecrübeleri kendi ülkelerinde de uygularlar" dedi.
Vali Süleyman Tapsız; 6 muhtar, 12 üye olmak üzere 18 kişiye mazbatalarını verirken, seçilenlerin içerisinde MİG-29 savaş pilotu, Atatürk Mahallesi Muhtarı Hasan Mustafa da mazbatasını aldı.

VALİ TAPSIZ'DAN 'İSRAF' UYARISI
Vali Süleyman Tapsız, 'israf' konusunda da muhtarların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kampın yönetiminde ciddi yardım ve desteklerinizi bekliyorum. Buradaki bizim talep ve isteklerimizi kampta yaşayanlara iletmenizi, onların da ciddi sorunlarını bize iletmenizi istiyorum. Konteyner kenti bir şehir olarak görüyorum. Kilis'in 3 ilçesi var. Konteyner kent, Kilis'in ilçelerinden daha fazla nüfusa sahip. Dolayısıyla burayı 4'üncü ilçemiz olarak kabul ediyoruz. Burada öncelikle asayişin ve huzurun sağlanmasını sağlayacaksınız. Kampta kayıt dışı kalan sığınmacıların durumlarının görüşülmesi konusunda, bizimle irtibat içerisinde olacaksınız. Kampın eğitiminden temizliğine, sağlığına ve kültürel etkinliklerine kadar birçok konuda sizlere büyük görevler düşüyor. Özellikle kampta bazı sıkıntıların yaşanmaması için su konusunda tasarrufun olması gerekiyor. İsrafın önlenmesi gerekiyor. Çünkü israf haramdır. İçinde oturduğunuz konteynerlerin sizden sonra da oturulacağını düşünerek onların daha düzenli kullanılması da önemlidir. Burada eğitime önem vermemiz gerekiyor. Hem çocukların, hem yetişkinlerin eğitimi konusunda sizlerin desteğini bekliyorum. Öncelikle Türkçe öğrenmenizi istiyorum, Türkçe'yi bilmenizi istiyorum. Çünkü biz de; 'bir lisan bir insan, iki lisan iki insan' diye bir söz vardır. Sosyal tesislerdeki kurslara yoğun katılımınızı istiyorum. Kurs konusunda açılmasını istediğiniz bir kurs varsa bizlere iletebilirsiniz."
(MAD-MAD-SO-Y)

11.02.2013 17:20:33 TSI

Editör: Wan Haber