Suriyeli muhalifler, Türkiye'ye 40 kilometre uzaklıktaki Minnakh Askeri Havaalanı'nı ele geçirmek için saldırılarını sürdürüyor.
Suriyeli muhalifler, Minnakh Askeri Havaalanı'nı ele geçirmek için 6 aydır tank, top ve hava saldırılarına karşı direniyor. Ebu Sabit isimli muhalif komutan, Türkiye sınırına kadar olan bölgeyi bombalayan uçak ve helikopterlerin kalktığı Mannakh Havalimanı'nda 300 kadar asker, çok sayıda helikopter, uçak, tank ve füze bulunduğunu söyledi. Ebu Sabit, bin kişilik gönüllü bir tabur oluşturduklarını ve havalimanını ele geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Muhaliflerin oluşturduğu gönüllü taburda ise iddia edildiği gibi El Kaide ve İslami Cihat üyelerinin olmadığı belirtildi.
Havalimanına yönelik saldırılarda her an bir keskin nişancının hedefi olma tehlikesi yaşayan muhalifler, 500 kiloluk varil bombaları ve hava bombardımanına rağmen saldırılarını ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Havalimanına yönelik saldırılara katılan Ebu Muhammed isimli Suriyeli muhalif, mevzi değiştirirken üstten fırlatılan bir roketle hayatını kaybetti. 23 yaşındaki Ebu Muhammed'in 3 çocuk babası olduğunu söyleyen arkadaşı, Ebu Muhammed'in ağabeyinin de 10 gün önce şehit olduğunu, diğer kardeşinin ise Halep'te cephede savaştığını belirtti.
(CC-D)

05.01.2013 13:51:05 TSI

Editör: Wan Haber