Suriye'de Beşar Esad zulmünden kaçan Suriyeli minik çocuklar, mülteci kampında kurulan anaokuluna giderek, eğitime başladılar.
Suriye'de Esad'ın zulmünden aileleri ile kaçan minik çocukların savaşın psikolojisini çadır kentte kurulan okullarda atıyor. Anaokulu ve İlköğretim okulunun bulunduğu Nizip Konaklama Tesisinde, çocuklar, Türkçe ve Arapça dersler görerek, eğitimini sürdürüyor. Anaokuluna başlayan minik çocuklar, ana sınıflarında öğretilen Türkçe şarkıları öğretmenlerinin eşliğinde seslendiriyor. Arapça derslerinin yanında Türkçeyi de öğrenen çocuklar, bir nebzede olsa da savaşı unutmaya çalışıyor. Anasınıfı öğretmeni Kübra Koğak ve Elif Ekinci, "Şuan 3 Türk öğretmen ve 1 Suriyeli öğretmen olmak üzere 4 öğretmen arkadaşımız, burada minik çocuklarımıza ters veriyoruz. Türkiye'deki anasınıfların da, çocuklara ne tür dersler veriliyorsa bizde burada Suriyeli çocuklarımıza o tür dersleri veriyoruz. Bunun yanı sırada çocuk şarkılarını ezberletiyoruz. Oyunlar oynatıyoruz. Çocuklarımızı savaşın etkisinden kurtulmaları için her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Şuanda birçok çocuğumuz, Türkçe sayıları ve şarkılarını öğrenmeye başlamış durumda. Savaşın etkisinden yavaş yavaş kurtulmaya çalışıyorlar" dedi.
Minik çocuklar daha sonra öğretmenlerinin eşliğinde Türkçe şarkılar söyledi. Bu sırada kamptaki çocuklara oyuncak dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, anasınıfına gelerek, öğrencilerle Arapça selam verdi. Minik öğrencilere hediye dağıtan Başkan Tahmazoğlu, bir süre sohbet etti. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.
(MDC-ÖK-Y)

24.01.2013 15:44:52 TSI

Editör: Wan Haber