AK Parti'nin Suriyeli göçmenleri Türk yapıp oy kullandıracakları iddia eden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'den yanıt geldi.
CHP'lilerin çocuksu bir panik halinde olduğunu savunan AK Parti'li Şengül, 2014 Yerel seçimleri öncesinde paranoyak varsayımların ve zorlama komplo teorilerinin silsile halinde piyasaya sürüldüğünü iddia etti.
Şengül, "CHP'liler ellerinde belge olmadan konuşuyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 2012 yılında Türk vatandaşlığına kabul edilen kişi sayısı 866. Bu rakam diğer ülkelere göre de çok düşük seviyede" dedi.
Suriyeli mültecileri İzmir'de seçmen gösterip oy kullandıracağını ileri süren CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in iddiasını asılsız, komik ve dudak uçuklatan bir iddia olarak değerlendiren Şengül, "Bu iddialar bir profesörün kimliğiyle hiçbir şekilde uyuşmuyor" dedi.
"Türk vatandaşlığına geçmenin belli kuralları var. Her önüne gelen Türk vatandaşı olamaz. Açıklama yapılırken bilgi ve belgeye göre hareket edilmelidir." diyerek CHP'li vekillere seslenen Şengül, şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında Türk vatandaşlarına gecen Suriyelilerin toplam sayısı 866. Bu rakamın 536'sı evlenme yoluyla, 272'si anne ya da babaya bağlı olarak, 6'sı genel hükümlere, 10'u tekrar Türk vatandaşlığına alma, 42'si ise istisnayı yollarla olmuş. 30 Suruyeli'nin başvurusu ise reddedilmiş. Kabul edilen 866 kişi ise diğer ülkelere göre çok düşük durumda. Temelsiz, asılsız ve komik olan bu yaklaşımın perde arkasında ya ciddi bir art niyet ya da bir korku hali var. İki türlüsü de CHP ve İzmirliler adına kaygı verici. Zira hocamız ya yerel seçimlere yönelik oylamaların prosedüründen bihaber ya da millete korku pompalamak suretiyle hem milletvekilliği hem de akademisyenlik makamının saygınlığına küçük siyasi hesaplarla gölge düşürüyor. Bunun başka bir izahı olamaz. Sözüm ona bir profesör tarafından İzmir'in sosyal yapısından bu kadar uzak, dış politikadaki gelişmelerden bu kadar bihaber yorum yapılmasını başka bir sebebe bağlayamıyorum."
(HE-Eİ-Y)

23.01.2013 20:28:02 TSI

Editör: Wan Haber