Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sporcu Eğitim Merkezi'nde Suriye'deki savaştan kaçıp gelen mülteciler için 'Spor etkinliği' uygulaması başlatıldı.
Suriyeli mültecilerin kaldığı Cevdetiye beldesindeki Konaklama Tesisleri'ne yakın olan Sporcu Eğitim Merkezi kompleksinde, Suriyeli çocuklara 'Spor' yaptırılarak psikolojik destek veriliyor. Sporcu Eğitim Merkezi'nde görevli antrenörler ve gönüllü sporculardan oluşan 10 kişilik ekip ile Suriyeli çocuklara futbol, güreş, basketbol, atletizm, voleybol etkinleri ile sinema gösterimi ve benzeri çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Atletizm Antrenörü Yusuf Karaburç, amaçlarının çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak, spor yaptırarak psikolojik destek sağlamak olduğunu söyledi. Suriyeli çocuklara yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetleri dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de bu çalışmanın çocuklara çok ciddi psikolojik destek sağladığını, yapılan spor etkinliklerinin çocuklar üzerinde olumlu etkiler yapacağını ifade etti.
(ACK-ÖZ-Y)

01.01.2013 15:26:09 TSI

Editör: Wan Haber