Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kolcular köyüne 2 gün önce Suriye tarafından atıldığı tahmin edilen toprağa saplı 2 adet roket mermisi, içeriğinde herhangi bir bileşim bulunabileceği şüphesi nedeniyle Diyarbakır'dan teknik ekip istendi. Köyde konuyla ilgili güvenlik tedbirleri alınırken, mermilerin teknik ekibin incelemesinden sonra imha edileceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kolcular köyünün Suriye ile sınır olduğu noktaya salı sabahı 2 adet roket mermisi isabet etti. En yakın yerleşim birimine 50 metre uzaklıkta araziye isabet eden ve yetkililerce roket mermisi olarak tanımlanan mermilerden ikisi de toprak yüzeyinde patlamamış olarak köylüler tarafından bulundu.
Köy halkının güvenlik güçlerine haber vermesinin ardından olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, roket mermilerinin içeriğinde olası gaz, kimyasal madde şüphesi nedeniyle imha etmedi. Güvenlik güçleri isabet eden mermilerin kontrollü olarak imha edilebilmesi amacıyla Diyarbakır'dan teknik ekip istedi. Hatay'a gelecek teknik ekibin ilk incelemesinin ardından isabet eden mermilerin imha edilmesi planlanıyor.
Öte yandan, çatışmaların gittikçe şiddetlendiği Suriye'ye sıfır noktada bulunan Kolcular köyünde giriş ve çıkışlar güvenlik güçlerinin kontrolünde yapılıyor. Roket mermilerinin isabet ettiği alan ve çevresinde güvenlik güçleri önlem almış durumda. Köy halkı ve meraklı vatandaşların olay mahalline yaklaşmasına izin verilmiyor.
(ADM-AKL-Y)

31.01.2013 10:40:35 TSI

Editör: Wan Haber