Hatay'da tavuk üreticiliği ve satışı yapan firma sahibi Necmettin Çalışkan, Suriye'deki olayları sektörü olumlu etkilediğini söyledi.
Çalışkan, yaptığı açıklamada, Suriye'deki olayların Hatay ekonomisini olumsuz etkilediğini ancak tavuk üreticisinin bundan fayda gördüğünü belirtti.
Suriye'de ciddi bir yumurta ve tavuk üretim potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Çalışkan, "Türkiye'nin hedef ihracat ülkesi olan Irak'ta en tedarikçi ülkeler Türkiye ve Suriye idi. Dolayısıyla Iraklı firmalar Türkiye ile Suriye'yi karşılaştırıp Suriye'deki fiyatları öne sürüp bizim ürünlerimizi daha ucuza alıyordu. Ama olaylardan sonra Suriye tamamen devre dışı kaldı" dedi.
Önlerinde büyük bir Irak potansiyeli oluştuğunu ve gün geçtikçe bu pazarın büyüdüğünü belirten Çalışkan, Suriye'nin eskiden Türkiye'den ithalat yapmazken şimdi azda olsa tavuk ve tavuk ürünleri almaya başladığını da kaydetti.
İran'ın tavuk alımını Türkiye'den yapmaya başladığını vurgulayan Çalışkan, "Bu tür gelişmeler olmazsa ellerimizdeki stoklar daha fazla büyüyüp sıkıntıya girecektik. Suriye ve İran'a ürün gönderiyor olmamız çok olumlu bir gelişme" dedi.
(ADM-ÖK-Y)

27.12.2012 14:16:09 TSI

Editör: Wan Haber