Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 5.5 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlama ile ilgili olarak Türk makamlarına gelen bilgilere göre, olayda ilk belirlemelerde 7 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Araç patlamasında yaralananların Bab-El Hawa'daki sahra hastanesinde tedavisinin yapıldığı, durumu ağır olan 2 yaralının ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Başka yaralıların da getirilme ihtimali üzerinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ambulanslar hazır bekletiliyor.
 
11 Şubat'ta meydana gelen araç patlamasında 17 kişinin hayatını kaybettiği Cilvegözü Sınır Kapısı'nda güvenlik önlemleri artırılırken, giriş çıkışlarda denetimler de sıklaştırılmıştı.
 
 
BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI İDDİASI
Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 3,5 kilometre uzaklıktaki, Suriye'nin Bab-El Hawa Sınır Kapısı yakınındaki kampa 100 metre mesafede, bomba yüklü aracın infilak etmesi sırasında 15 aracın da hasar gördüğü bildirildi. İddiaya göre, Suriyeli 5 bin kişinin yaşadığı Bab-El Hawa kampına yönelik yapılan saldırıda yanan araçlara itfaiye müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
 
 
CAN KÜÇÜKÖZKAN / DHA
Editör: Wan Haber