Van'ın Erciş ilçesinden Zeynep Biçer ile Rizeli Lütfü Abanoz çiftinin düğünde heyecanlı oldukları gözlerden kaçmazken, her iki taraf da çok mutlu olduklarını söyledi.

Yaşadıkları kız isteme ve düğün hazırlığı döneminde yakın çevrelerinden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Rizeli damat adayı Lütfü Abanoz, "Van'dan gelin aldığımız için çok mutluyum" dedi.

Kardeşini Van Erciş'ten evlendiren damadın ağabeyi İdris Abanoz Doğu ile Karadeniz arasında bir kardeşlik köprüsü kurmaya ön ayak olmak istediklerini söyledi. Gündemin sıcak konusu olan açılım sürecine destek verdiklerini söyleyen Abanoz "Kardeşimize Van'dan gelin aldık. Artık akrabalık ilişkilerimiz gelişecek ve doğu insanı ile eskisinden daha yakın olacağız" şeklinde konuştu.

Yeni evli çiftin tanışma hikayesini anlatan Abanoz "Van Ercişli olan inşaat ustası Mahmut Biçer yıllardır bizimle çalışıyordu. Bir gün bir iş nedeniyle bizim eve geldiler. Köydeki evde hep beraber çalışırken Mahmut Usta 'bırakın da Lütfü'yü evlendirelim' dedi. Bu söylem üzerine Annem sıcak baktı. Sohbetler koyulaşınca durumu büyüklere anlattık. Mahmut Usta'da durumu kızın babasına söyledi. Kızın babası da 'olur' deyince biz kardeşimizi Van Erciş'e götürdük. Oğlumuz ile kızımız birbirlerini gördü. Tabi bu süreç hızlı ilerledi ve her iki taraf da evlilik kararı alınca Van'da yüzükler takıldı" diye konuştu.

"VAN'DA ÇOK İYİ KARŞILANDIK"

Van'da takılan söz yüzükleri sonrası Erciş'te kına töreni yaptıklarını söyleyen Abanoz, " Orada yaşadığımız bu süreç boyunca çok iyi karşılandık. Oradaki insanların teveccühü gerçekten anlatılmaya değer. Erciş halkı bizlere çok yakın ve samimi davrandı. Ben buradan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gelinin babası Mustafa Biçer de kızını Rize'ye gelin verdiği için mutlu olduğunu belirterek "Kardeşlik duyguları içerisinde bir düğün yaptık" dedi.

Çayeli İlçe merkezindeki bir düğün salonunda yapılan törenle dünya evine giren Zeynep Biçer ve Lütfü Abanoz çiftini; yakınlarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Dernekler Fedarasyonu Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu da gönderdikleri tebrik mesajlarıyla yalnız bırakmadı.

Editör: Wan Haber