Süphan Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ev ziyaretleri kapsamında ilk olarak Gök ailesinin evine gidildi. Süphan Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Faruk Tanrıtanır, Süphan Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Serkan Kaya ve Süphan Gençlik Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Serkan Saygılı, burada gençlerle bir araya geldi. Süphan Mahallesi’nde yeni kurulan ve gençlere yönelik eğitici faaliyetler yapan gençlik merkezinin tanıtımını yapan Süphan Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Faruk Tanrıtanır, “Ev sahibi olan gençlerimiz de misafir ağırlama ve ikram etmenin verdiği hazzı tadıyor. Bizleri evlerine davet eden gençlerimiz, kendilerine değer verildiğinin de şuurunda oluyor. Kendisine değer verilmiş olduğunun bir göstergesi olarak, arkadaşları ile birlikte kendi evinde bulunan gençlerimizin, genelde toplum içinde de kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Ev sohbetleri vasıtasıyla kardeşlikler oluşmuş ve pekişmiş, hayatın sevinç ve hüzünleri aynı anda teneffüs edilmiş, ortaya çıkan problemlere çözüm yolları aranmış. İnsanlar arasında eşitlik, adalet ve en mükemmele ulaşma gayretleri de yine buralarda gerçekleşmiştir. Çünkü ev sohbetleri en özlü ve en samimi sohbetlerin yapıldığı ve nasihatlerde bulunulan yerlerdir. Bizlerde gençlik merkezimizi bu yolla tanıtmayı amaçladık ve gayet de olumlu bir ziyaret neticesinde gençlerimizi merkezimize çekmeye başaracağımızı umuyorum. Düzenlemiş olduğumuz ev sohbetlerini daha sık ve geniş çaplı devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Süphan Gençlik Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Serkan Saygılı ise, gençlere bazı öğütler vererek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve eğitim öğretimin önemini anlattı.

Süphan Gençlik Merkezi Gençlik Lideri ve mahalli sanatçı Serkan Kaya da ziyarette Kürtçe bir şarkı söyleyerek sohbete renk kattı. Düzenlenen ziyaretin sonunda Süphan Gençlik Merkezi tarafından gençlere el broşürleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amaçlı “Seyahatnameden seçmeler ve Mesnevi öyküler” kitaplarını hediye etti.

Editör: Wan Haber