Süper Lig'in dişli ve güçlü takımlarından biri olan Sivasspor'u  2 goller devirerek 3 puanı kapan Mersin İdmanyurdu'nun teknik patronu Rıza Çalımbay'dan çok iddialı açıklama.

 

Yaptığı hamleleriyle taraftarın gönlünden taht kuran başarılı teknik hoca Rıza Çalımbay'dan takımı hakkında çokönemli açıklama..


Spor Toto Süper Lig’de kendi eevinde Sivasspor’u 2-0 yenen Mersin İdman Yurdu’nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, ligde ilk yarının kalan maçlarında toplayabildikleri puanların en iyisini toplayıp yollarına devam etmeleri gerektiğinisöyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, özellikle ikinci yarıda "mükemmel" mücadele ettiklerini söyledi. Zorlu birperiyoda girdiklerini belirten Çalımbay, şöyle devam etti:


"İlk devre sonuna kadar olan maçları çokiyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bunların başında da Sivasspor geliyordu. Çok zorlu bir maç olacağını biliyorduk. İyi oyunculardan kurulu bir ekip. İlk yarı istediğimiz oyunu oynayamadık ama ikinci yarı hm taktik değişiklik olsun hem de yaptığımız hataları ve Sivasspor’un etkili yanlarını futbolcularıma söyleyerek oyuna başladık ve maçı kazandık. Gol atınca ondan sonra zaten herkes daha rahat oynamayabaşladı. Çok iyi paslar yaptık, oyunu açtık."

Ligin ikinci yarısına iyi bir şekilde girmeleri için kalan 5 maçtan da en iyi puan almaları gerektiğinin altını çizen Rıza Çalımbay, "Tabiki bununla lig bitmiyor. İkinci yarıya iyi girmemiz için kalan 5 maçımızda çıkarabileceğimiz puanların en iyisini çıkartıp yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Benim için en önemli şey istikrar.İnşallahbunuda sağlayacağız" diye kaydetti.

Editör: Wan Haber