Lig şampiyonu ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu buluşturan Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşacak. Konya'da sahne alacak mücadele kapalı gişe oynanacak.

Galatasaray kupanın gediklisi

Sezona Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile devam etme kararı alan sarı-kırmızılılar, Hollandalı çalıştırıcı ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırdıktan sonra şimdi ise Süper Kupa'ya kilitlenmiş durumda. Riekerink, eğer Beşiktaş'a karşı galip gelip kupayı kazanırsa Galatasaray'ın başında 13'üncü maçında ikinci kupasına uzanmış olacak.
Daha önce oynadığı 7 Süper Kupa maçının 4'ünde kupaya uzanan sarı-kırmızılılar bu sayıyla da ligde Süper Kupa'yı müzesine götürme rekorunu elinde bulunduruyor.

Beşiktaş sezona kupayla başlamak istiyor

2015-2016 sezonu şampiyonu Beşiktaş ise yeni sezon öncesi Süper Kupa'yı müzesine götürerek, sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Siyah-beyazlılar daha önce 4 kez mücadele ettiği Süper Kupa maçlarının sadece birinde mutlu sona ulaşmış durumda. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise siyah-beyazlılar ile ilk sezonunda ligde şampiyonluğa ulaşmış olmayı Süper Kupa ile taçlandırmak istiyor.

Biletler tükendi

Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek Süper Kupa mücadelesi öncesi Konya Büyükşehir Stadı'nda 42 bin kişilik biletler tükenmiş durumda. Final mücadelesinde Doğu ve Güney tribünlerinde siyah-beyazlı taraftarlar yer alacakken, Galatasaray taraftarı ise Batı ve Kuzey tribünlerinde yerini alacak.

Konya Büyükşehir Stadı'nda yarın saat 20.45'te başlayacak sezonun ilk derbisini Hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. 

339. randevu

Beşiktaş ile Galatasaray bugüne kadar 338 kez karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızılılar 120, siyah-beyazlılar ise 107 kez sahadan galip ayrıldı. 111 maçta da rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. 

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu bir araya getiren Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.45'te Konya’da bu sezonun en büyüğü olmak için mücadele edecek.

Beşiktaş ile Galatasaray 92 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostlukta bugüne kadar 338 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 120 kez sarı-kırmızılılar galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 107 kez rakibini mağlup etti. 111 karşılaşmada ise rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Galatasaray’ın 477 golüne Beşiktaş 444 golle karşılık verdi.

İlk kupa Beşiktaş’ın

30 Temmuz 2006’da Commerzbank Arena’da başlayan Süper Kupası macerasının ilki Beşiktaş ile Galatasaray arasında başladı. Bu maçta siyah-beyazlılar 60. dakikada Mert Nobre’nin kaydettiği gol ile kupayı müzesine götürdü.

En çok Galatasaray kazandı

10 yıllık Süper Kupa tarihinde 2011 senesinde kupa oynanmadı. Geride kalan 9 senede en çok finali 6 kez ile Galatasaray oynadı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 4 kez Süper Kupa’yı müzesine götürme başarısı gösterdi. 3 kez final oynayan Beşiktaş ise 1 kez kupayı aldı.  iha

Editör: Wan Haber