Bursa'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Okullar tatil olunca çocuklar dik yokuşlarda poşetle karın keyfini çıkarttı, 70'lik babaanne de torunlarıyla parka koşup doyasıya kar topu oynadı. Ortaya da renkli görüntüler çıktı.
Teleferik, Kaplıkaya, Temenyeri, İvazpaşa ve Alacahırka gibi şehrin üst kesimlerinde ulaşım güçlükle yapılıyor. Kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar trafiği kilitlerken, kar yağışının keyfini en çok çocuklar ve yaşlılar çıkarttı. Teferrüç'te poşetleriyle dik yokuştan kayan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Çamlık Parkı'na çıkan 70 yaşındaki 4 çocuk 5 torun sahibi Nazire Sırt ise doyasıya kar topu oynadı. Dakikalarca torunlarını kar topuna boğan Nazire Sırt, kar yağışını özlediğini söyledi. Anneliği döneminde çocuklarıyla oyunlar oynadığını anlatan Sırt, "Şimdi torunlarım, gelinlerim ve kızımla bu mutluluğu yaşıyorum" dedi.
Öte yandan şehir merkezinde kar lastiği olmayan araçlar sebebiyle bazı bölgelerde trafik sıkıntısı yaşandı. Irgandı Köprüsü, Cumhuriyet Caddesi ve nostaljik tramvayda da kartpostallık görüntüler oluştu. Belediye ekipleri de gün boyu ana arter ve ara caddelerde tuzlama çalışması yaparak yolları açtı
(İHS

08.01.2013 12:48:26 TSI

Editör: Wan Haber