-Türk Telekom Basketbol Takımı'nı 10 sene çalıştıran Ercüment Sunter, kulübün kapatılacağı yönündeki iddialarla ilgili, "Telekom'un kapanması benim evladımı kaybetmem gibi" dedi.
20 yıldan uzun süredir Türkiye Basketbol Ligi'nde antrenörlük yapan Ercüment Sunter, 10 sezon Türk Telekom Basketbol Takımı'nın koçluğunu üstlenerek, kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Sunter, Türk Telekom Basketbol Takımı'nın kapatılacağı yönündeki iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BÖYLE BİR KULÜBÜN KAPANMA DÜŞÜNCESİ BİLE BENİ ÇOK ÜZER"
Son olarak Beko Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler'in başantrenörlüğünü yürüten Ercüment Sunter, "Ben Türk Telekom'u 2. Lig'den PTT zamanında aldım ve bu camianın 20 seneden uzun bir süre içinde bulundum. Hakikaten büyük emekler verdim. Telekom bence hem Türkiye'de hem de Avrupa'da sesini duyuran bir takım oldu. Ankara'nın da lokomotifi. Kapanacağını duyunca inanamadım. Telekom'un kapanması benim evladımı kaybetmem gibi. Yani öyle bir üzüntü yaratır. Bu kadar sene emek verilen hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok büyük işler yapmış bir kulübün kapanabilme ihtimalini düşünmek istemiyorum. Ankara'da önce Kolej'le başlayan ondan sonra Telekom'la devam eden bir süreç oldu. Şimdi biz bunu Ted Ankara Kolejliler'le oluşturmaya çalışıyoruz ama Telekom'un da mutlaka bu oluşumun içinde olması lazım. Yani bence bu basketbol camiasına bir darbe olur. Çünkü Ankara'da sporseverler yıllarca tribünleri doldurdular, kulübün arkasında oldular. Böyle bir kulübün kapanma düşüncesi bile beni çok üzer" dedi.

"HEDEFLERİMİZDE BİR SAPMA YOK, PLAY-OFF'LARA DA ÇIKACAĞIZ"
Beko Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter, "İlk senede amacımız, renk katacak, ses getirecek hem Türkiye Kupası'nda hem de Beko Basketbol Ligi'nde ilk 8'e kalacak bir takım olabilmek" diye konuştu.
Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kaldıklarını ve 8 Şubat'ta Eskişehir'de düzenlenecek finallere katılacaklarını kaydeden Sunter, şöyle konuştu:
"Lig'de de 8. sıradayız, şu anda hedefimizde bir sapma yok. Oyuncularımın en iyi şekilde mücadele ettiğini biliyorum. 5 haftadır üst üste galip geliyorduk, bu hafta Beşiktaş'a son dakikada şanssız bir şekilde yenildik. Hedefimiz, Ankara'da her takımı yenebilecek veya sonuna kadar mücadele edebilecek bir ekip kurmaktı. Bu işi şu ana kadar iyi götürüyoruz. Lig uzun ve Play-off'lara daha çok var ancak ben Play-off'a çıkacağımıza inanıyorum."
(SU-BH-BÇ-S)

09.01.2013 13:23:21 TSI

Editör: Wan Haber