Kaymakam Hulusi Şahin, Sungurlu İşadamları Derneği'ni (SİAD) ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak işadamları ile yemekte buluşan Kaymakam Şahin, daha sonra ilçenin ekonomik ve sosyal yapısı hakkında işadamları ile fikir alışverişinde bulundu.
Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Hulusi Şahin'in yanı sıra SİAD Başkanı Yılmaz Özsemiz, Başkan Yardımcısı Bekir Köroğlu ile işadamları katıldı.
Toplantı'da ben Sungurlu'da görev yaptığım 3 buçuk yıl boyunca şu tespiti yaptım diyen Kaymakam Şahin, "Bu şehir bölgede en büyük ilçe olma özelliğini tarım sayesinde kazanmış. Ekonomisi büyük ölçüde tarıma bağlı olan Sungurlu'nun daha fazla gelişebilmesi için tarımı geliştirmesi gerekiyor. Sizlerde bu nokta neler yapabiliriz konusunu araştırmalısınız. Örneğin en başta gelen sorunlardan birisi olarak ben şunu gördüm. Burası bölgenin en büyük tarım arazine sahip olmasına rağmen bir tane olsun büyük bin dönümlük bir arazi göremedim. Koca bir ülke kadar araziniz var ama bin dönümlük bir tane araziniz yok. Burayı bugünlere taşıyan ve böylesine büyük bir ilçe yapan sektör tarım olmuştur. Şuanda da yine Sungurlu'yu ayağa kaldıracak tarımdır. Tarımı geliştirmekten ve verimliliği artırmaktan başka şansınız yok. Çünkü böylesine güzel bir arazide sadece Buğday yetiştirmek büyük bir kayıptır. Aslında buğday buranın ürünü değildir. Ama herkes kolay tarıma alışmış, Buğday yetiştiriyor. Çeşitliliğin artırılması hem çiftçiye hem de ilçeye kazandıracaktır." dedi.
Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, İlçe hakkında yaptığı tespitler neticesinde diğer bir önemli hususun ise öğrenci sayısının artırılması olduğuna değinerek, "Sungurlu'da göreve geldiğim günden beri benim tek amacım buraya güzel ve kapasitesi artırılmış bir üniversite kazandırmaktı. Çünkü burada ticareti ve esnafları canlandıran, ilçeye hareketlilik katan en önemli unsur öğrencidir. Nihayet bunu başarıyoruz. Şuan da yeni Meslek Yüksek Okulu'nun yapımı noktasında ciddi adımlar atıyoruz. Üniversitemiz tamamlandığında Sungurlu'daki değişimi hepiniz göreceksiniz. Zaten ben kendi şahsım adına Sungurlu'nun istikbalini çok parlak görüyorum. 2020 yılına kadar burada birçok yenilikler olacak. Bunlardan bir tanesi hızlı tren hattı tam bu noktadan geçecek, yine Tokat-Ankara karayolunun bu güzergahtan geçirilmesi planlanıyor, Yozgat'a yapılacak olan havaalanına 60-70 km uzaklıkta olacağız. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman ben Sungurlu'nun geleceğini çok parlak görüyorum. Burası yolların kesiştiği bir nokta haline gelecek. Ama bu gelişmeden kimin pay alacağına siz karar vereceksiniz. Sungurlulu işadamları olarak sizlere bu noktada büyük görevler düşüyor" ifadelerine yer verdi.
Ziyaretin sonunda SİAD Başkanı Yılmaz Özsemiz, tarafından Kaymakam Şahin'e ilçeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.
(SŞ-BÖ)

25.01.2013 14:05:16 TSI

Editör: Wan Haber