Çorum Sungurlu Kalkınma Derneği (Sunkader), ilçedeki ihtiyaç sahibi çocukları olumsuz davranışlardan ve alışkanlıklardan uzaklaştırmak için yeni bir proje başlattı.
Projenin kamuoyuna tanıtılması için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya ilçe kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Garnizon Komutanı Kıvanç Sağlam, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, Sungurlu MYO Müdürü Doç. Dr. Kubilay Karacif, SUNKADER Başkanı Cemil Çobaner, belde belediye başkanları ve işadamları ile Sungurlulu gençler katıldı.
Sunkader Başkanı Cemil Çobaner, toplum yararına olan bütün projelerde yer almaya çalıştıklarını bu projenin de bu tür çalışmalardan birisi olduğunu söyledi.
Dernek olarak ilçenin kalkınması ve bir adım daha ileriye gitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Çobaner, "Bugünde yeni bir projenin, yeni bir uygulamanın başlangıcını yapıyoruz. Sungurlu'daki ihtiyaç sahibi gençlerimizi bir araya getirerek onların ihtiyaçların gidermeye ve olumsuz alışkanlıklarından uzaklaştırmaya çalışacağız. Bu konuda ilçemizdeki her kesimden insandan destek bekliyoruz" dedi.
Sungurlu Kaymakam Hulusi Şahin de, ilçede güzel çalışmalar yapan ve bulunduğu yere değer katmaya çalışan bir derneğin olmasının büyük bir kazanç olduğunu söyledi.
Sunkader'in hem Sungurlulu kadınların ekonomiye katılmaları anlamında hem de bu tarz toplumsal fayda sağlayan uygulamalarda görev almasını takdirle karşıladığını dile getiren Şahin, "Sungurlulu ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, gençlerimize ve onların kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmaya yönelik bir faaliyeti herkes gönülden desteklemelidir. Çünkü gençler bizim istikbalimizdir. Bizi geleceğe taşıyacak olan onlardır. Onları iyiye, güzele yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak sadece Sunkader'in değil hepimizin başlıca görevidir. Hepimiz bunu yapmakla sorumluyuz. Buradan şu mesajı veriyoruz, Sungurlulu gençler, sizler yalnız değilsiniz. Sizlerin yanında Sunkader gibi çok önemli bir dernek ve bunca insan var" dedi.
Kaymakam Şahin, konuşmasının devamında Sunkader'in faaliyetlerini çok önemsediğini ve bu faaliyetlerin daha da ileriye taşınması gerektiğini ifade ederek, "Böyle güzel faaliyetlerde bulunan bir dernek sonsuza kadar yaşatılmalı ve desteklenmelidir. Sadece maddi destek değil gönül desteği de verilmelidir" ifadelerini kullandı.
Programa katılan Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ise, Sunkader'in yapmış olduğu işi kendilerinin yapması gerektiğini belirterek, "Ancak Sunkader bu anlamda bizim omuzlarımızdaki yükü kendi üzerine alarak başarıya taşımıştır. Bunun içinde dernek yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum. Çevremizdeki bir insanı veya bir canlıyı herhangi bir olumsuzluktan kurtarmak büyük bir onur ve mutluluktur. Sungurlulu gençlerimiz için başlatılan bu uygulamanın amacına ulaşmasını ve Sunkader'in hep var olmasını istiyoruz" sözlerine yer verdi.
Sungurlulu ihtiyaç sahibi gençler için düzenlenen programın sonunda gençlere Sunkader tarafından çeşitli hediyeler verildi.
(SŞ-BÖ)

11.01.2013 13:00:37 TSI

Editör: Wan Haber