Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 2012 yılı içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
Sungurlu Belediyesi daha yeşil bir Sungurlu için 2012 yılında yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Başkan Uzunkaya, ilçenin daha yeşil ve modern bir görünüme kavuşması için çalışmaların yeni yılda da devam edeceğini vurgulayarak, "Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı park ve bahçelerden sorumlu ekibimiz ilçemiz cadde ve sokaklarının farklı noktalarında 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilen Faaliyetlerimiz içerisinde; Mezarlıkların , park ve bahçelerin ot biçimleri ile ilaçlaması, Samsun-Ankara Devlet Karayolu orta refüj ve park alanlarının hazırlanmasında 110 kamyon toprak kullanıldı. Orta refüjde 6.000 metrekare alan çimlendirildi. 5.000 adet çam fidanı halka dağıtıldı. 5.000 adet çeşitli ebat ve cinste fidan dikimi yapıldı. 4.000 adet ligustrum ve gül çeşitleri parklara dikildi. Yazlık ve kışlık 1.000 adet çiçek dikimi yapıldı" dedi.
PARK VE SPORTİF AKTİVİTE ALANLARININ SAYISI ARTIRILDI
Yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra 2012 yılında çok sayıda park sportif aktivite alanları oluşturulduğuna dikkat çeken Başkan Uzunkaya, "Yeşillendirme çalışmalarımızın yanı sıra park bahçelerden sorumlu personelimiz 2012 yılı içerisinde çocuklarımızın sağlıklı gelişimi açısından güvende oyun oynayabilecekleri alanlar yapıldı. Mahallelerimizde 2012 yılı içerisinde; Hastane bahçesine 12'li fitness spor aletleri kurulumu, hastane bahçesine 2 kuleli oyun grubu, Ümit Camii yanındaki parkın oyun grubu yenilenmesi, belediye toplu konutlarında 3 kuleli oyun grubu, Örnekevler Mahallesindeki parka 6'lı oyun grubu, Hayat Yolu Parkına oyun grubu konularak muhtelif parklarda ise 902 metrekare kauçuk parke döşemesi yapıldı. Ekiplerimiz, ilçemizin yeşil dokusunu korumak için ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarında yapılan yol yapım çalışmalarından sonra tamamlanan cadde ve sokaklarımızda 2012 yılı itibari ile çiçek ekimi yapıldı. Ekiplerimiz, son olarak dispanser kavşağına ay yıldız şeklinde çiçek ekimi gerçekleştirdi. Daha yeşil, daha yaşanılabilir bir Sungurlu için çalışmalarımız 2013 yılında da aralıksız devam edecektir" ifadelerini kullandı.
(SŞ-BÖ)

04.01.2013 14:58:04 TSI

Editör: Wan Haber