Çorum'un Sungurlu ileçesi Şoförler Odası Başkanı H. Aslan Karatekin ve Denetim Kurulu Başkanı Ali Balku, ortak bir basın açıklaması yaparak trafik sigorta şirketlerinin prim artışının haksız bir şekilde belirlendiğini bunun zararının da ticari araç sahiplerine yüklendiğini söyledi.
Karetekin ve Balku'nun yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Trafik sigorta şirketlerinin prim artışı çılgınlığını eleştirmemek mümkün değil. Nedir bu para hırsı? Böyle nereye kadar gidecek. Yoksa eşkıya dağdan mı indi? "Kaldır elini, ver parayı" misali bir durum söz konusudur. Ticari taksi, minibüs ve kamyon gibi araçların sürekli trafikte olduğu için risk yüksekliği sebebi ile daha fazla ödüyoruz" dedi.
300 lira olan zorunlu trafik sigortası ticari araçlarda üç dört katını bulan fiyatlara kadar çıkıyor diyen Karatekin ve Balku, "Ticari araç sahipleri esnafımız sigorta şirketlerinin eline ve vicdanına bırakılmıştır. Sigorta fiyatlarını sigorta şirketleri belirlemektedir. Halbuki daha önceki yıllarda sigorta fiyatlarını Hazine Müsteşarlığı belirliyordu. Bundan sonrada sigorta primlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmesinde yarar görmekteyiz. Şoför esnafımızın mağdur edilmemesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Belirtmek isteriz ki bir sigorta şirketi diyor ki, "Biz güçlüyüz, kar ediyoruz" Diğer bir şirket diyor ki, "Yok onlar zarar ediyor. Biz kar ediyoruz". Burada kimin kar, kimin zarar ettiği belirsiz diyen Karatekin ve Balku, " Belli olan şudur ki zarar uğrayan mağdur olan ticari araç sahibi kişilerdir. Burada bir kayıkçı dövüşü vardır. Bu sebeple şoför esnafımızın daha fazla mağdur olmaması için devletimizin bu çığlımıza kulak vermesini ümit ediyoruz. Sigorta primlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmesi herkes için uygun olacaktır" dediler.
(SŞ-BÖ)

02.02.2013 19:12:39 TSI

Editör: Wan Haber