Çorum'un Sungurlu ilçesinde Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Sungurlu İlçe Temsilciği tarafından "Kamuda Başörtüsü'ne Özgürlük" adı altında bir eylem yapıldı.
Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, "Ayrıcalığa ve ayrımcılığa hayır! Başörtüsüne özgürlük" sloganları eşliğinde açıklama yaptı.
Grup adına açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Sungurlu İlçe Başkanı Celal Özgücük, insanı ilgilendiren her şeyde taraf olduklarını belirterek, "Devletin, kadının başını kapatarak TBMM'ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak şiddet uygulamasına, üniversitede rektörlerin lütfuyla başlarını örtebilen kızların, başlarını açmadan kamuda görev yapamamalarına, cinsiyet ayrımına 'hayır' demek için TBMM önünde başlattığımız eylemlilik sürecini, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, 81 ilde alanlara çıkarak devam ettiriyoruz. Türkiye'nin, inancının gereği başını örten kızların eğitim haklarının ellerinden alınması, başörtülü kadınların çalışma hayatının dışına itilmesi ve TBMM'de temsil edilmemesi ayıbından kurtulması için alanlarda, 'Adalet, Eşitlik ve Özgürlük' için haykıracağız" dedi.
(SŞ-BÖ)

10.12.2012 18:22:15 TSI

Editör: Wan Haber