Çorum'un Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "10 Aralık Dünya Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası" kapsamında bir etkinlik düzenlendi.
İlçe Özel İdare Konferans Salonu'nda Fatih Ortaokul"u tarafından hazırlanan etkinlikte insan hak ve özgürlüklerinin önemi tiyatro gösterisi, şiirler ve tiyatro ile anlatıldı.
Öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu etkinliğe Kaymakam Hulusi Şahin, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Kubilay Karacif, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Metin Soner Şentürk ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Fatih Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Mutlu Berber günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Berber, ayrıca bu yıl İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 64. yıl dönümünün kutlandığını ifade etti. Programın devamında öğrenciler tarafından "İnsan Hakları ve Demokrasi" konulu şiirler okundu. Şiir dinletisinin ardından yine öğrenciler tarafından kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı. Öğrencilerin "Flas Haber" isimli tiyatro oyunu katılımcıların beğenisini topladı.
(SŞ-BÖ)

13.12.2012 15:44:25 TSI

Editör: Wan Haber