Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Kapalı Pazar Yerinin Alt yapı, kazı ve Jet Grout zemin çalışmalarını yerinde inceledi.
Bu proje sayesinde Yeşil evler Sitesi arkasına 13 bin metrekarelik alana kurulacak olan çok amaçlı kapalı pazar yerinin alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, üzeri çelik yapı ile kapatılarak Sungurlu'ya modern anlamda alışveriş mekanı kazandırılacak.
Proje hakkında bilgi veren Sungurlu Belediye Başkanımız Selahaddin Uzunkaya, "Jet Grout sistemi ile zemine ulaştırılan makine aracılığıyla 80 santimetre çapında 450 bar gücü ile zeminin alt tabakasına şerbet (beton su) basılarak zemin güçlendirilmesi yapılıyor. Bu sistem sayesinde zemin daha uzun ömürlülük göstermektedir. Zemin güçlendirme çalışmalarımız neticesinde her 3.5 metrede bir 80 santimetre çapında kazık çakılarak toplamda 648 adet kazık ile zemini en üst seviyede güçlendirerek sağlıklı bir Pazar yeri hazırlayacağız. Pazar yerinde şu an 2 ekip ile 24 saat aralıksız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah projemiz sonlandığında vatandaşlarımız yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamlardan kurtularak rahat, hijyenik, sağlıklı koşullarda alışverişlerini gerçekleştirecekler'"dedi.
Pazar yerinin yanı sıra sosyal faaliyet alanı olarak da bir çok özelliği bünyesinde barındıran Pazar yeri alanın boş kaldığı günlerde ise halkın kapalı alanda spor yapma imkanı bulacağını belirten Başkan Uzunkaya, proje hazırlanırken ilçede düzenlenecek miting, konser, bayram kutlamalarında hitap edecek şekilde projelendirildiğini söyledi.
(SŞ-BÖ)

02.02.2013 19:22:24 TSI

Editör: Wan Haber