Çorum'un Sungurlu ilçesini doğal, temiz ve güzel görünümlü bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Çalışmalarımız neticesinde ilçemiz, yazın mavinin şenlendirdiği kışın ise çiçeklerle rengarenk bir görünüme bürünüyor" dedi.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya'nın talimatları doğrultusunda harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri anayol ortasında bulunan refüjlerde çim ve çiçeklendirme çalışması başlattı.
Tohumlar toprağa atılmadan önce parklarda, orta refüjlerde, bahçelerde yabancı otlar, zararlı böcekler temizlendiğini söyleyen Başkan Uzunkaya, "Daha sonra toprakları kazılıp ekime hazırlandı. Serada yeşeren tohumlar, ilçemizin giriş çıkış kavşakları başta olmak üzere orta refüjlerine ekildi" dedi.
Şimdi sıra çiçekler açtığın da Sungurlu'nun o güzel görünümünü seyretmede diyen Başkan Uzunkaya, "Yeşil, yaşanılabilir bir Sungurlu için çalışıyoruz. Kısıtlı imkanlarımızı verimli şekilde değerlendiriyoruz. Böylece ilçemiz yazın mavinin şenlendirdiği, kışınsa çiçeklerle rengarenk bir görünüme bürünecek" dedi.
(SŞ-BÖ)

04.01.2013 14:52:54 TSI

Editör: Wan Haber