Sunguroğlu Lisesi Mezunları Derneği (SUNDER) Aralık ayı konuğu olarak, Gazeteci-Yazar Mehmet Gündem'i davet etti. SUNDER üyelerinin büyük bir ilgiyle izlediği söyleşide Gündem, ünlü iş adamı İshak Alaton'un başarı öyküsünü anlattı.
Geleneksel olarak her ay ünlü bir konuğu ağırlayan SUNDER, bu ay da basın dünyasının önde gelen isimlerinden birisi olan Gazeteci-Yazar Mehmet Gündem'i konuk etti. Yaptığı çalışmalar hakkında SUNDER'lilere bilgiler veren Gündem, iş dünyasının duayenlerinden birisi olan İshak Alaton'un başarı öyküsünü anlattı. SUNDER Kültür Lokali Horizon Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşiye, SUNDER üyelerinin tamamı katıldı.
Mehmet Gündem söyleşisinde, "Lüzumsuz Adam-İshak Alaton" adlı kitapta yer alan başarılı iş adamı İshak Alaton'un yaşamından kesitler sundu. Başarıya giden yolda Alaton'un izlediği metotlar hakkında da bilgi veren Gündem, "Alaton başarısızlık söz konusu olduğunda mazeret üretmiyor, yapamadım diyor. Mutlaka başarmaya odaklanmıyor. Yapamadığı bir şeyi yıpranmadan bırakıp o enerjisini başka bir işe aktarıyor. Askerlik sürecinde yeni bir lisan öğrenerek askerliğini tamamlıyor. Bu dikkat edilmesi gereken bir özellik. Çünkü günümüzde birçok iş adamı bende dahil olmak üzere askerde geçen günleri bir kayıp olarak görürüz. Ama Alaton kişisel gelişimini askerde de sürdürüyor. Evine bilgisayar ve diğer iş alanlarında kullanılabilen teknik cihazlar almıyor, bu yüzden her gün yeni bir heyecan ve merakla sabah saat 7.30'da şirketine gidiyor. Başarı kelimesini sevmiyor. Sıradan buluyor ama başarısızlıklarını konuşuyor ve anlatıyor. Bunun eğitici olduğunu söylüyor" dedi.
Ayrıca kurumsal şirketlerde kendini lüzumsuz ve vazgeçilebilir yapabilmenin önemini anlatan Gündem, "Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur. Bulunduğunuz kurumda insan yetiştirin. Her işe siz koşamazsınız. Bulunduğunuz yerde siz aradan çekildiğinizde sistem işliyorsa kendinizi lüzumsuz yapabilmişsiniz demektir. Bankalar en güzel örnektir" diye konuştu.
Büyük bir keyifle dinlenen söyleşinin ardından, SUNDER'liler merak ettikleri soruları Gazeteci-Yazar Mehmet Gündem'e sorarak, başarı yolunda ilerlemenin sırları hakkında bilgi aldı.
(MDC-SO-Y)

17.12.2012 16:08:45 TSI

Editör: Wan Haber