Muğla'ya gelen yabancı turistin en önemli giriş kapısı durumundaki Dalaman ATM Dış Hatlar Terminali açıldığı günden bu yana Datça, Marmaris, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye'deki turistik tesislere gelen yabancı konukların hava ulaşımını üstlendi.
Daha f azla uçak ve turist çekebilmek için yurt dışı fuarların tamamına katılan ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Muğla turizminin gelişimine de büyük katkı sağlarken, yeni Pazar arayışlarını da sürdürdüğünü söyledi.
2013 turizm sezonu ile ilgili özellikle Alman pazarından beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, "Ekonomik krizin etkileriyle dünya piyasalarında bir gerileme var. Fakat Türkiye hala turizmde yükselen değer. Gözde ülke. Dalaman özelinden baktığımız zaman bizim ana pazarımız İngiltere. İngiltere'de 2 yıldır bir düşüşü yaşıyoruz ve bir yavaşlama var. İngiliz ekonomisi AB'deki ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden birisi. Buna karşılık alternatif pazarlar diyebileceğimiz Hollanda, Almanya üzerinden, İsveç, Ukrayna, İtalya ve Danimarka, Rusya'da gayet iyiyiz. Sene başında yaptığımız bu ülkelerdeki toplantılarda Valimiz Fatih Şahin ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle beraber olumlu sonuçlar aldık. Bunu sürdürülebilir bir hale getirmek lazım. Sürekli gitmek, hatırlatmak, ortak programlar yapmak suretiyle bunun batılıların Sustainable dediği, yani sürdürülebilir bir program haline getirmek gerekiyor. Örneğin Almanya ile ilgili olarak Almanya'nın 4. büyük tur şirketi FTI'la bu sene güzel bir birliktelik yaşadık. FTI daha once direk seferler koymuyordu. Bu sene koydu, Hatta SUN Express Almanya'daki seferlerini 3 şehire çıkardı. Almanya'da sayın valimizin de katıldığı toplantıda SUN Express Genel Müdürü Paul Schwaiger'i davet ettik. Bölgemize, gelecek seneki uçuş planlamasını 17 bin koltuktan 90 bin koltuğa çıkardı. Bu İngiltere pazarındaki zararı karşıladığı gibi Almanya pazarını gözde hale getirecek. Yaklaşık 110 bin olan Alman turist sayısı 200 bine çıkacak ki; Muğla Almanların sevdiği bir bölge. Almanlar genelde yeşili, denizi ve alternatif turizmi seviyor. Dolayısı ile Almanya bizim için önemli yükselen ve iyi sonuçlar haline getireceğimiz bir pazar haline geliyor. Yine alternatif pazarlardan Rusya'yı ihmal etmemek gerekiyor. Rusya önemli ve büyük bir pazar. Bütün mesele gidip sık sık ve çok çalışmak. Çünkü bir defa gitmek ile turizm olmaz. Sürekli temas etmek, gitmek-gelmek gerekiyor. Ve yine Almanya'nın gelir düzeyi yüksek bölgelerden biri olan Frankfurt'ta malumunuz daha önce Mainz ve Eyaleti ile Eyalet Vali Yardımcısını sayın valimiz ile birlikte Muğla'da ağırlamıştık. Onlar geldiler beğendiler ve Mainz'de bize sürekli bir ofis açacaklar. Oradaki fuarlarda bize yer verecekler" dedi.
(BT-MB-İK)

05.12.2012 16:05:07 TSI

Editör: Wan Haber