Sultanbeyli'de vinç yüklü bir kamyon, yüksekliği hesaplayamayınca yaya üst geçidine çarptı.
Olay, dün akşam saat 18.00 sıralarında Mecidiye Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vinç taşıyan bir kamyon, yüksekliği hesaplayamayınca yaya üst geçidini parçalayarak yıktı. Kaza sırasında üst geçitte kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada kamyon kullanılamaz hale geldi.
Çarpmanın etkisiyle yol kenarında bulunan elektrik direği yıkılırken, AYEDAŞ yetkilileri olay yerine gelerek elektrik akımını kesti. Ekipler, caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Üst geçidin tehlike oluşturan bölümleri ise kesilerek yıkıldı. İtfaiyenin çalışmalarıyla devrilen vinçle üst geçit caddeden kaldırıldı.
Üst geçidin yaklaşık bir yıl önce yapıldığını belirten bazı vatandaşlar, "Vinç normal seyrinde devam ediyordu. Birden büyük bir gürültü koptu. Gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık. Ölen ya da yaralanan birinin olmaması büyük bir şans" dedi.
Araç sürücüsü ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuzla'dan yola çıktığını ve Kadıköy yönünde ilerlediğini, üst geçit altından geçerken büyük bir gürültü koptuğunu ve kazanın yaşandığını söyledi. Araç sürücüsü üst geçidin alçak olduğunu iddia etti.
Kazaya ilişkin inceleme sürüyor.
(Cİ-ÇK-MO-OK-Y)

15.02.2013 11:27:02 TSI

Editör: Wan Haber