Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre saldırıda 3 polis memuru ve 7 vatandaş hafif şekilde yaralandı. Bomba yüklü aracı kullanan kişinin öldüğü belirlendi.

POLİS MERKEZİ VE ÇEVRESİNDE AĞIR HASAR
Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

İTFAİYE VE SAĞLIK EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

OPERASYON BAŞLATILDI
Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi de karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi:

"10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen kişi ya da kişilerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir."

Olay sonrası edinilen ilk bilgilerde 5'i polis 7 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Editör: Wan Haber