Sultan İkinci Abdülhamid Han, ölümünün 95'inci yılında kabri başında anıldı.
"Tarihine Sahip Çıkanlar Topluluğu" tarafından organize edilen programa katılan Osmanlı Hanedanı üyesi Kayıhan Osmanoğlu, "Tarihimiz günümüzde bazı dizilerde yanlış anlatılıyor. Bizim de Sultan II. Abdülhamid'in hayatını anlatan bir film çalışmamız var" dedi.
"Tarihine Sahip Çıkanlar Topluluğu", Sultan İkinci Abdülhamid Han'ı ölümünün 95. yılında Çemberlitaş'ta bulunan kabri başında andı. Abdülhamid Han'ın mezarına çok sayıda vatandaş gelerek okunan Kuran-ı Kerimi dinledi ve arından dualar etti. Anma törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Abdülhamit'in 4'üncü kuşaktan torunu olan Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da katıldı. Anma programı kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılırken, Kuran-ı Kerim'in ardından katılımcılar hep birlikte dua etti.
Anma programına katılım gösteren herkese teşekkür eden Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, "Halkımızla birlikte atamızı andık. Tabii üzüntülüyüm. Günümüzde halen bazı dizilerle tarihimiz yanlış anlatılıyor. Bizim bir film çalışmamız var. Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın hayatını konu alan bir film yapacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Sonuna doğru gelmeye başladık yakın zamanda kesinleşir" dedi.
(MA-ÖFA-Y)

10.02.2013 16:59:23 TSI

Editör: Wan Haber