Süleymanlı beldesinde kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen çöp toplama aracının teslim töreni, Belediye hizmet binası önünde yapıldı.
Teslim törenine AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Teslim töreninden önce söz alan Manisa AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bugün Süleymanlı'da beldemizde çöp toplama aracını teslim ediyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde çöp toplama aracını sayın Başbakanımızın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız dağıtımını yaptı biz de bugün anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz. Bu araç sıfır bir araçtır, 105 Bin TL'ye alınmış bir araçtır. Bu araç Süleymanlı'nın daha temiz bir çevreye kavuşmasını sağlayacaktır. Çünkü AK Parti insan merkezli ve hizmet odaklı çalışan bir partidir. İnsan sağlığına ve çevre sağlığına önem bir partidir. AK belediyelerimiz Ak belediyecilik anlayışı ile bu hizmetlerini vermektedir. Tabiki Akhisar Belediyemiz, Belediye Başkanımız, Süleymanlı'ya gerekli desteklerini vermektedir. Ancak burada yerel hizmetlerini daha iyi verebilmesi için bu araç kendilerine telsi,m edilmektedir. İnşallah Süleymanlı beldemiz için hayırlı olsun, yararlı olsun ve temiz bir çevrenin gerçekleştirilmesine katkı sağlasın.
Artık Manisa Büyükşehir Belediyesi olmuştur, Büyükşehir Belediyesi olan Manisa'nın 2014 yılında yapılacak seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış olacak. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye hizmetleri o zaman daha da belirgin bir şekilde ortaya çıkmış olacaktır. Bu anlamda seçime kadar gerek ilçe belediyemiz ve gerekse resmi prosedür açısından il özel idaremizin yapması gereken çalışmalar başlatılmıştır. Bu anlamda elbette Büyükşehir Belediyesi ilçelerin büyük yolların temizliğinden sorumludur. Bu yetkisini ilçe belediyeye bir bedelle de devredebilir. Bu anlamda bundan sonrası için alt yapı hizmetlerini ki Süleymanlı beldemiz mahalle olmaktadır, şimdi belli imkansızlıklar sonucu yapamadığı hizmetleri ilçe sınırları içerisinde mahalle olunca ilçe belediyemiz, Büyükşehir belediyesinin yapması gereken hizmetleri de Büyükşehir belediyemiz yapacaktır. Bu anlamda alt yapı hizmetleri dediğimiz su, kanalizasyon, yol, kaldırım gibi hizmetlerin Büyükşehir belediyesi tarafından verileceğini bilmemiz gerekiyor. Özellikle sosyal paylaşım alanlarının oluşması, büyük parkların oluşması itfaiye, mezarlık hizmetlerini verilmesi gibi Büyükşehir belediyesinin vereceği hizmetler söz konusudur. Büyükşehir belediyesi olunca imkanlar artmaktadır ve gördüğümüz gibi hizmetler artmaktadır ve çeşitlenmektedir. Kalitesi değişmektedir, daha iyi kaliteli hizmetler sunulacaktır. Büyükşehir belediyesi olduğunda Manisa'nın gelirleri il bazında baktığımız zaman yüzde 83'lük bir oran artış vardır. Bugün ki rakamlarladır, gerçekleştiğindeki yılın rakamları bunu yüzde 100'e kadar çıkarabilir. Bu açıdan Büyükşehir belediyesi büyük hizmetlerin Manisa'ya geleceğinin ifadesidir. İnşallah 2014 yılında yapılacak seçimlerde Büyükşehir de AK Partili bir belediye başkanımız olacak, ilçelerde AK Partili belediye başkanlarımız olacak el ele tutuşacaklar Ankara'da iktidarımız ve milletvekillerimiz olacak. Dolayısıyla bu üçlü yapıyla Manisa'mızın çehresi değişecek, yeni bir vizyon kazanacak, Manisalı'larda daha yaşanabilir bir şehirde yaşamanın bir ilde yaşamanın inşallah tadını çıkaracaklar" dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin'e aracı teslim etti ve kısa bir süre aracı kullandılar.
(BG-YHY-Y)

11.02.2013 20:45:01 TSI

Editör: Wan Haber