Partisinin Van ve Hakkari'deki bayramlaşma programlarına katılmak üzere Van'a gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ferit Melen Havaalanında AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Başkale Koordinatörü Ayten Dere, ilçe başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Havaalanından Özalp ilçesine geçen Soylu, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda partililerle bir araya geldi. Burada partililere seslenen Soylu, ülkenin bulunduğu coğrafyaya ve son zamanlarda yaşanan gelişmelere değindi. Yaklaşık bin yıldır bu coğrafyada yaşayan insanların hep birlikte geleceğe güçlü adımlar attığını ifade eden Soylu, "Bugün Özalp ilçemizden bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya sevgi, barış, kardeşlik ve birliktelik türkülerini çığırtmaya geldik. Bugün hep birlikteyiz. Allah'a şükürler olsun ki bir tarafta ay yıldızlı bayrağımız, bir tarafta ezanı Muhammed’imiz, özgürlüğümüzün, egemenliğimizin, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olarak 785 bin metre karede Allah'a binlerce şükürler olsun ki semalarımızda buluşmaktadır. Bu güzel coğrafyada hep birlikte büyüklerimiz 60 yıldır demokrasi mücadelesi veriyor. Şükürler olsun ki 60 yıllık demokrasi mücadelemizi hep birlikte kazandık. Hep birlikte büyük bir iş başardık. Hep birlikte Türkiye'mizin geleceğine, yarınlarına, coğrafyamızın barışına hep birlikte büyük katkılar sunmaya çalıştık, yapılamaz denilenleri yaptık ve gerçekleştirilemez denilenleri gerçekleştirdik" dedi.

Türkiye'de ekonomiden sağlığa, adaletten emniyete kadar her türlü meselede çok büyük ve çok önemli adımları hep birlikte attıklarını ifade eden Soylu, “Bunu şiddetle, terörle, baskıyla, zulümle yapmadık. Bunu sadece ve sadece demokrasiyle yaptık. Eskiden bu ülkede kozmik odalar neydi diye bakılırdı. Kozmik odalardan acaba ne çıkacak, ülkemizin geleceği, yarını için kozmik odalarda ne tartışılıyor diye düşünülürdü. Bugün başınız göğe değecek kadar onurlu olun. Bugün bir tek kozmik oda var, o da milletin sandığıdır, milletin oyudur. Türkiye'de aslında hayallerimiz, zihniyetimiz gelişti. Türkiye'de yarınla olan bakış açımız güçlendi. Bu ülkede sadece ekonomik olarak zenginleşmedik. Bu ülkede cami cemaatinden üç kişi dolaşamazdı. Bu ülkede sadece Kürtlere yönelik bir asimilasyon, inkar ve ret politikası uygulanmadı. Hep birlikte bunları yaşamadık mı” şeklinde konuştu.
Önceki yıllarda da Avrupa, Ortadoğu, Kafkasya'da sıkıntı yaşayan birçok insanın Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Soylu, Saddam'ın zulmünden kaçan peşmergelerin de yine Türkiye'ye sığındığını, ülkenin bundan sonra da ihtiyacı olan herkesin yanında olacağını söyledi. 400-500 yıl aynı sancak altında yaşayan insanlara Türkiye'nin ve insanının bir şekilde kucak açacağını bildiklerini ifade eden Soylu, "Türkiye güçlü olursa, bir şekilde bu ülkenin başına bela edilen vesayet musallatından sadece Türkiye değil, etrafındaki bütün coğrafya kurtulur. Çünkü Türkiye güçlü olursa batı ve doğu arasında bir huzur, kardeşlik ve bir umut köprüsünü inşa eder. Türkiye güçlü olursa ülkenin yarınlarına ait 77 milyon insanın güçlü yürüyüşü devam eder. Onun için engellemeye çalışıyorlar. Daha geçen gün Türkiye huzurlu diye, hukukun ve demokrasinin üstünlüğüne inancı her geçen gün pekişiyor diye Allah'a şükür uluslararası yatırım 146 milyar dolara ulaştı. Türkiye adım adım yarına ait bir büyük anlayışı, gelişmeyi ortaya koyuyor" ifadelerine yer verdi.

“GEZİ OLAYLARINDA ÜLKENİN İSTİKRARINI BOZMAYA ÇALIŞTILAR”
Türkiye'nin normalleştiğini ve son bir ayda atılan büyük adımların da bunu gösterdiğini ifade eden Soylu, "Ama bilinsin ki Türkiye zenginleşecek, barışı bulacak, İstanbul'dan Erbil'e, Şam'a hızlı trenlerle buluşacak. Hedefimiz zenginliği sadece bu coğrafyaya değil coğrafyamızın her noktasına yayabilmektir. Türkiye'nin güçlülüğüne dünyanın ihtiyacı var. Kobani'den gelenleri o cuma günü izlediğimizde bambaşka duyguların içerisinde olduk. O zaman şunu söyledik, 'İyi ki Türkiye var'. Kimin başı dara düşüyorsa Türkiye ona sahip çıkıyor. Gezi olaylarında ülkenin istikrarını bozmaya çalıştılar, bu millet bizi yalnız bırakmadı, destek oldu. 17 ve 25 Aralık olaylarında ülkenin istikrarını bozmaya çalıştılar. Paralel bir devlet oluşturmaya çalışanlar paralel darbe yapmaya çalıştılar. Ama bu millet bizi yalnız bırakmadı. Van'da gereğini yerine getirdi" dedi.

“TÜRKİYE'YE SİLAHLA NİZAM VERMEYE ÇALIŞANLARI DEMOKRASİ, SANDIK, BU MİLLETİN SAĞDUYUSU MAĞLUP ETMİŞTİR”
Çözüm sürecini ne pahasına olursa olsun tamamlayacaklarını, ülkede birliği, beraberliği, kardeşliği istismar etmeye çalışanların da hedeflerine ulaşamayacağını kaydeden Soylu, "Halk galip gelecek, doğru galip gelecek ve bu ülkenin yarınları, insanları galip gelecek. Bundan hiçbir endişemiz yoktur. Kim çözüm süreciyle ilgili bir sabotaja, onu ortadan kaldırmaya yönelik bir oyuna, desiseye. Hileye başvurursa bu coğrafya onu affetmeyecektir. Biz bunu hep birlikte siyasetle sağlayacağız. Bunu silahla sağlamaya çalışanlar, Türkiye'ye silahla nizam vermeye çalışanları demokrasi, sandık, bu milletin sağduyusu mağlup etmiştir. Onun için çözüm süreci milletimize taahhüdümüzdür. Görüyorsunuz hala her türlü nifakla birlikte bu ülkenin huzuru ve sükûnunu bozmaya çalışıyorlar. Bilinmesini isteriz ki buradan da bütün Türkiye'ye haykırarak söyleriz ki, bir şekilde dinimizi, milli duygularımızı istismar ederek Türkiye'de devlete sızmaya çalışanlara bir tek müsamaha göstermeyeceğiz. Yine bilinmesini isteriz ki sonuna kadar bunlarla mücadele edeceğiz, bunları bir taraftan da milli iradeye mahkum edeceğiz. Bu milletimizin bize verdiği destekle sandığa mahkum edeceğiz. Yine afra tafra atıp da onlar da bir taraftan tehdit savurmasınalar. Demokrasiyi, milletimizi ve milli iradeyi tehdit etmesinler. Hukukun önünde hesap verecekler, hiçbir yere kaçamayacaklar" dedi.

Birilerinin çözüm sürecini sabote etmek için bazen teşkilatlarına ve partililere musallat olmaya çalıştığını ancak başaramayacaklarını ifade eden Soylu, "Kimse bizim geri çekildiğimizi düşünmesin. Biz herkesi sevgiyle kucaklamak istiyoruz. Kimse bizi yanlış anlamasın. Biz bu zenginliği ülkemizin her tarafına yaymak istiyoruz. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Biz zengin, güçlü, özgür, bağımsız olmalıyız ki bugün bu coğrafyada büyük medeniyet aklımızı etrafımızdaki coğrafya ve dünyayla paylaşmalı, geleceğimize taşımalıyız" diye konuştu.

Soylu, Özalp ziyaretini dışarıda partililerle bayramlaştırdıktan sonra tamamlayarak Başkale ilçesine geçti. Başkale Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda partililere konuşan Soylu, AK Parti İlçe Başkanlığı ziyaretini tamamladıktan sonra Hakkari'ye hareket etti.

1-129.jpg

2-123.jpg

3-141.jpg

4-117.jpg

Editör: Wan Haber