9. Cumhubaşkanı Süleyman Demirel, solunum yolundaki enfeksiyon nedeniyle Güven Hastanesi'ne yatırıldı. Tedavisinin sürdüğü Demirel'in genel sağlık durumu iyi olduğu ancak şeker yüksekliğinin olduğu öğrenildi.

 

"GENEL SAĞLIK DURUMU İYİ"

Hastane yetkilileri Demirel'in sağlık durumuna ilişkin, "Şu anda Sayın Demirel'in solunum yollarında enfeksiyonel bir durum mevcut. Kontrollerini yapıyoruz. Genel durumu iyi, sadece mevsimsel bir sorun. Kendisinde şeker yüksekliği de var. Dönem dönem bu konuda da gerekli tedaviyi uyguluyoruz. Tetkikleri 1-2 gün alacağından gidip gelmektense hastanemizde yatmasının daha uygun olacağına karar verdik. Dünden beri hastanemizde yatan Sayın Demirel'in tetkiklerinin 1-2 gün daha alması bekleniyor." açıklaması yaptı. 

 

Kaynak : Hürriyet

 

SÜLEYMAN DEMİREL

 

Sami Süleyman Gündoğdu Demirel (d. 1 Kasım 1924; İslamköy, Atabey, Isparta), Türk inşaat mühendisi ve siyasetçi. 1993-2000 arasında Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanı olup, 1965-1993 yılları arasında da 7 farklı hükümette toplam 10 yıl 5 aylık bir süreyle başbakanlık yapmıştır.

 

Türkiye'nin en genç genel müdürü, İsmet İnönü ve Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra en uzun başbakanlık yapmış kişisi olan Süleyman Demirel, 31 yaşında genel müdür, 40 yaşında parti genel başkanı, 41 yaşında başbakan olmuştur. Türkiye'nin çok partili sisteme geçtiği 1946'dan sonraki dönemde, kurduğu 7 hükümetle en çok hükümet kuran siyasetçisidir.

Editör: Wan Haber