Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, önceki günlerde ardı ardına şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel hayatı olumsuz yönde etkiledi.
İlk şiddetli yağışın ardından önceki gün de ikinci kez sel tehdidi altında kalan Ayvalık'ta hasarın ucuz atlatılması için ekiplerin yanı sıra Kaymakam Nihat Nalbant ve Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de büyük bir özveriyle çabaladıkları gözlendi.
Kaymakam Nalbant ve Belediye Başkanı Türközen; ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayan ve bu yüzden de Ayvalık'ın kalbi olarak nitelendirilen ana trafo merkezinin sel nedeniyle sular altında kalıp, bölgenin yaklaşık 10 gün karanlığa gömülmesi tehdidine karşın yoğun çaba gösteren itfaiye, karayolları ve Balıkesir AFAD ekiplerinin başından bir an bile ayrılmadı.
Sel suları altında kalan elektrik ana trafo merkezinin devre dışı kalmaması için aralarında ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç'in de bulunduğu bazı vatandaşlarında ekiplerin yardımına koştuğu öğrenildi.

VATANDAŞLARCA TAKDİRLE KARŞILANDI
Şiddetli yağışın altında, oldukça zor koşullarda saatlerce süren çalışmaların, yağmurun hızının kesilmesiyle sonuç verdiği kaydedilirken, ana trafoya daha fazla su dolmaması için kum çuvallarıyla bariyerlerin kurulduğu ve çalışmalar sırasında mahsur kalan bazı işçilerin de halatlar yardımıyla suların arasından çıkarılmaya çalışıldığı dikkatlerden kaçmadı.
Söz konusu çalışmalar sırasında Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in sabahın ilk ışıklarına kadar ana trafo binasında süren çalışmaların başından ayrılmaması vatandaşlarca takdirle karşılandı.
(SS-SŞ)

05.12.2012 14:08:00 TSI

Editör: Wan Haber