Küçük Menderes Ovası'nı Beydağ Barajı'nın suyuna kavuşturacak sulama kanallarının inşaatına, aşırı yağışlar nedeniyle kısa bir ara verildi. Arazilerin çamur deryasına dönmesi nedeniyle güçleşen çalışmalar durmak zorunda kalırken, yüklenici firma ekipleri yağışın azalmasını bekliyor.
Kış mevsiminde yağışların yılbaşı itibariyle iyice yoğunlaşması sulama kanallarının döşenmesini zorlaştırdı. Dev sulama boruları için yapılan kazı çalışmalarında hem iş makineleri, hem de işçiler çamur içinde kaldı.
Sulama kanalı inşaatının yağış nedeniyle aksadığını ifade eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Çalışmalar şu ana dek seyrinde gidiyordu. Kış mevsimi olmasına karşın ekipler aralıksız çalışıyordu. Fakat son günlerde yağışların iyice etkisini göstermesiyle çalışmalara kısa bir ara verildi. Adım adım takipçisi olduğumuz sulama kanallarında inşaat aranın ardından daha da hızlı şekilde sürecektir. Hedeflenen tarihte açılışın yapılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Küçük Menderes Nehri'nin güneyinde kalan ve 'sol sahil' olarak adlandırılan sulama bölgesinin borularının da döşenmeye başlandığını kaydeden Kaptan, "Sol sahil hattında da çalışmalar geçtiğimiz haftalarda başladı. Yüklenici firma ekipleri, daha geniş bir alan olan sağ sahilin yanında sol sahili de belirlenen tarihe yetiştirmek için sahadalar. Bilindiği üzere 2013 yılı yaz mevsimine doğru barajdan Eselli'ye kadar olan alan sulanacak. Bu nedenle yağışların azalmasıyla birlikte sahada daha çok çalışma olduğunu göreceğiz" dedi.
(AG-ERG-Y)

23.01.2013 08:11:33 TSI

Editör: Wan Haber