Şanlıurfa'da, sulama kanalı üzerindeki boruya çıkan 10 yaşındaki Yusuf, dengesini kaybetmesi sonucu kanala düşerek hayatını kaybetti.
Olay, akşam saatlerinde çevre yolu üzerinde bulunan ana sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, Yusuf Aslan (10) ailesine, "Ben amcamlara gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Küçük Yusuf, bir arkadaşıyla beraber kanal civarında köpek bulup kanalın karşısından getirmek istedi. Bu esnada kanal borusu üzerinde dengelerini kaybeden iki arkadaş, sulama kanalına düştü. Çevredeki vatandaşların durumu görmesi üzerine, ismi öğrenilemeyen ve Yusuf'la beraber suya düşen arkadaşı kurtarıldı. Küçük Yusuf ise, kanalda boğularak hayatını kaybetti.
Olay yerine gelen polis ekipleri, Yusuf'un cansız bedenini su altı ekipleri tarafından dışarı çıkartarak, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Öte yandan, haberi alan ve sinir krizleri geçiren baba Abdulrezzak Aslan ve yakınları, vatandaşlar tarafından teselli edildi.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, Yusuf'un cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
(MUD-SO-Y)

21.01.2013 16:58:54 TSI

Editör: Wan Haber