Ermenistan'ın başkenti Erivan'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan cumhurbaşkanı adayı Paruir Ayrakyan'ın sağlığının iyi olduğu bildirildi. Mevcut Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan'ın rakibi Ayrakyan, Sovyetler döneminde düzen karşıtı siyasi tavırlarından ötürü tutuklanmış ve sürgün hayatı yaşamıştı.
Başkent Erivan'da uğradığı silahlı saldırı neticesinde yaralanan Paruir Ayrakyan'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 18 Şubat seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı için yarışacak olan 8 adaydan birisi olan Ayrakyan'ın suikaste uğraması Ermenistan'da siyasi tansiyonun yükselmeyeceğine dair endişeleri arttırdı. 2008 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Serge Sarkisyan'ın kazandığının açıklanması ile çıkan karışıklıklarda göstericiler ile polis çatışmış ve 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan'dan ambargo görmesine bağlı olarak bir türlü düzelmeyen kötü ekonomisi de halkın huzurunu kaçırıyor ve ülkedeki siyasi havayı sertleştiriyor. Suikasta uğrayan Ayrakyan'ın mevcut Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan'ın en büyük rakibi olduğu ifade ediliyor.
(CTŞ-ÖK-D)

01.02.2013 12:54:21 TSI

Editör: Wan Haber