İran sınırına yakın olan Özalp ilçesinde, Özalp Grand Otel ismiyle 4 yıldızlı otel açan iş adamı Ali Süer, hem Özalp halkına hem de İranlılara hitap edecek bir kapasitede olduğunu belirtti.

İş adamı Ali Süer, oteli Özalp’ta açmalarının en büyük nedeninin Türkiye’ye giriş yapan İranlı turistlerin ve Türkiye’den İran’a gidecek olan kişilerin konaklama konusunda sıkıntı yaşamamaları için böyle bir yatırım yaptıklarını söyledi. 


Özalp halkına büyük hizmetler sunacağını belirten Özalp Grand Otel Müdürü Erdal Yağız, “İlimizin ekonomisine katkı sağlamak ve Kapıköy Sınır Kapısı’nın işlev görmesi amacıyla bu yatırım Özalp’ta yapıldı. Bununla birlikte Özalp ilçemizin konaklama anlamında sıkıntıları gidermek için böyle bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu yapmış olduğumuz yatırımla onlarca insanımıza istihdam imkânı sağlamış olacağız. Bölgemizin Paris’i olan Van ilinin Özalp ilçesinin gelişimine olumlu etki edecektir. Otelimize 20 kilometre uzaklıktaki Kapıköy Sınır Kapısı’nın transite açılmasını temenni ediyoruz. Bu kapının açılması; bölgemize, ilimize ve aynı zamanda Özalp ilçemize çok ciddi katkı sunacaktır. Otelimiz 8 süit, 17 standart oda, hamam, sauna, restoran, konferans salonu, kahvaltı salonu ile hizmet verecektir. Bu yatırımızın Özalp ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.


Özalp ilçesinde ilk defa 4 yıldızlı otel açıldığını söyleyen Yağız, “Özalp Grand Otel’de odaların konforuna inanamayacaksınız. Rahatlık, huzur ve estetiği burada yaşayacaksınız” şeklinde konuştu. 
Otel Müdür Yağız, önümüzde ki cuma günü otelin resmi açılışının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber