Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Konya Şubesi arasında "Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim" alanında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Sağlık-Sen Konya Şubesi'ne bağlı sendikalara kayıtlı üyeler ve sağlık çalışanları Selçuk Üniversitesi Sosyal ve Sağlık Bilimler Enstitülerinde tezsiz yüksek lisans eğitimi alabilecek.
3 PROGRAMDA 100 KİŞİLİK KONTENJAN
SÜ Rektörlüğünde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar ve Sağlık-Sen temsilcileri katıldı. Selçuk Üniversitesi ve Sağlık-Sen Konya Şubesi işbirliğinde Konya merkez ve ilçelerde yürütülecek olan tezsiz yüksek lisans programları çerçevesinde Yönetim Organizasyon, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Cerrahi Hemşireliği olmak üzere 3 alanda lisan üstü eğitim verilecek. 12 ders, 36 kredi ve dönem projesinden oluşan eğitimler için 100 kişilik kontenjan belirlendi. Programlara 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanacak
"HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ"
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Günümüzde kişilerin sadece lisans diploması alması yetmiyor. Mutlaka lisans eğitimlerinin üzerine yeni bilgiler konulması gerekiyor. Her zaman hayat boyu öğrenmeden bahsediyoruz. İşte bu hayat boyu öğrenmenin en güzel örneklerinden biri. Tezsiz yüksek lisans aracılığı ile sağlık çalışanlarının Selçuk Üniversitesi'nin imkanlarından faydalanarak lisansüstü eğitim alacak olmaları kendileri açısından büyük bir fırsat. Üniversite olarak böyle bir protokole imza atmak bizler için de gurur vereci. Bu protokolün hem üniversitemize hem de sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diyorum. Sağlık-Sen Konya Şubesi temsilcilerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN UZMANLAŞMASINI ÖNEMSİYORUZ"
Sağlık çalışanlarının sağlık sektöründeki değişim ve dönüşümlere ayak uydurması gerektiğini ifade eden Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar ise, "Sağlık-Sen olarak sağlık alanında meydana gelen değişim ve dönüşümleri sadece takip eden değil bizzat bu değişim ve dönüşüme müdahil olabilen ve fikirlerini sunabilen bir yapı oluşturmak istedik. Bunu da imzaladığımız bu protokol ile Konya'dan başlatmış durumdayız. Böylelikle sağlık çalışanlarımızı ve üyelerimizi bu alanlarda daha bilgili, donanımlı ve deneyimli hale getirmek istiyoruz. Çünkü sağlık çalışanlarımızın kendi alanlarında branşlaşmalarını ve uzmanlaşmalarını önemsiyoruz. Bunun için de Selçuk Üniversitesinin geniş imkanlarından yararlanmak istedik. Gerçekten Selçuk Üniversitesi ülkemizin gerek donanım gerekse fiziksel olarak en büyük üniversitelerinden birisi. Biz de bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Bundan sonra Sağlık-Sen olarak yüksek lisans programlarını sağlığın ana dalları üzerinde daha da genişleterek sağlık çalışanlarımızın da bu imkanlardan faydalanmalarını arzu ediyoruz" dedi.
Ardından SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar 3 yılı kapsayan protokolün imzalarını attı.
(AH-Y)

05.02.2013 12:08:49 TSI

Editör: Wan Haber