Sudan Sağlık Bakanı Bahar İdris Abu Garda, beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Tedavi ünitelerini gezen heyet, hastane hakkında bilgi aldı.
Sudan Sağlık Bakanı Bahar İdris Abu Garda ve beraberindeki heyet, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Sağlık Bakanlığı Stratejik Planı çerçevesinde Sudan'da eğitim ve tedavi hizmet veren hastaneyi gezen heyet, üniteleri dolaşarak hizmete yönelik bilgiler aldı. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu'nu makamında ziyaret eden Sudan Sağlık Bakanı Garda, Türk-Sudan dostluğunun ezeli olduğunu belirterek, Türkiye'de sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Sudan'dan Türkiye'ye hastaların geldiğine dikkat çeken Bakan Garda, Sudanlı hastaların çoğunlukla bu hastaneye geldiğini ifade etti.
İlk olarak Kardiyoloji Bölümü'nü gezen Bakan Garda, hastaların TC kimlik numaralarını yazarak sisteme kayıt oldukları ve kolaylıkla sıra alabildikleri bilgisayarlı sistemi de inceledi. VIP Ünitesi'ni dolaşan heyet, hastalarla sohbet etti. Ardından hasta taşıma aracına binen Sudan Sağlık Bakanı Garda ve sedyeye uzanan Sudan Maliye Bakanı renkli görüntüler oluşturdu. Hasta taşıma aracıyla bir süre koridorda gezinen Bakan Garda, Tomo Terapi Ünitesi'ni de gezdi. Heyet, Türkiye'de altı tane, Ankara'da ise sadece iki tane bulunan Tomo Terapi Ünitesi hakkında hastane yöneticisi Prof. Dr. Kapıcıoğlu'ndan bilgi aldı. Son olarak radyasyon tedavisinde ışın verilen odayı dolaşan heyet, hastane personeliyle uzun süre sohbet etti.
(PS-CC-Y)

21.01.2013 17:34:31 TSI

Editör: Wan Haber