Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Doğrusöz'ün ''Suda İzler'' adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor.
Doç. Dr. İhsan Doğrusöz, daha evvel İstanbul ve İzmir'de sergi açtığını, sergi açmak için deniz memleketlerini tercih ettiğini söyledi. Tüm sergilerinde, deniz, doğa ve çevreyi temel aldığını belirten Doğrusöz, "Bildiğimiz üzere dünyamızın dörtte üçü sularla kaplı ve ülkemizin de üç tarafı denizlerle çevrili. Her yanımızda su var; lakin suyun kıymetinin farkında değiliz. Ben açtığım tüm sergilerde deniz, doğa ve çevre bilincini temel aldım. İnsan var olduğundan itibaren suya aşkı başlamış, halen de bu aşk devam etmekte" dedi.
Resimlerinde bu aşkı işlediğini ve son sergisinin Çanakkale için önemli olduğunu belirten Doğrusöz, "Ben üç teknik kullanıyorum eserlerde. Bir tanesi tual üzerine yağlı boya, gravür (çukur baskı) ve lavi (suluboya) tekniği. ''Su'da İzler'' adlı sergimde sunduğum çalışmalarda lavi tekniğini tercih ettim. Lavi, sulandırılmış tek renkle veya mürekkeple yapılan çalışmalara denir. Sulu boya tekniğine yakındır. Lavinin temel maddesi çini mürekkebi, is mürekkebi, sepya veya su katılmış başka boyadır. Kullanılan boya genellikle siyahtır. İkinci bir boya mavi ya da yeşil kullanılabilir. Denizi genelde resimlerimde ana tasvir olarak yansıttığım için bu teknik bana resimlerimi yaparken dalgaları, denizin detaylarını renklerle ifade edebilmeyi sağladı. İnşallah ileride hedefim Burgazada'da Sait Faik Abasıyanık'ın o eşsiz öykülerinden ilham alarak yaptığım resimlerimle, bu değerli şahsiyet adına bir sergi açmak" diye konuştu.
(CA-GD-MŞ)

20.02.2013 13:44:01 TSI

Editör: Wan Haber