Afyonkarahisar'ın Dinar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 18'i adliyeye sevk edildi.
Afyonkarahisar Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ile Dinar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 150 polis, Dinar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde 6 aydır sürdürdükleri teknik ve fiziki takibin ardından 3 gün önce 19 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 32 kişi dolandırıcılık, hayvan hırsızlığı, para karşılığında yaralama, zorla çek imzalatma, senet ve alacak tahsilatı yapma, yağma, tarihi eser kaçakçılığı, tehdit, şantaj, uyuşturucu madde üretim ve ticareti, suç eşyasını kabul etme gibi çeşitli suçlara karıştığı ve suç örgütü kurmak iddiasıyla gözaltına alındı. Dinar Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 32 zanlıdan 14'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 18 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında Dinar Adliyesine sevk edildi.
Polis, zanlıların adreslerinde yaptığı aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, 6 kuru sıkı tabanca, 5 av tüfeği, sahte bilezik, sahte Reşat altını, tarihi değeri olan 9 sikke ile vazo, 15 gram esrar, 3 kilo hint keneviri tohumu, 9 senet, 3 çek fotokopisi, boş evlilik cüzdanı, 21 el telsizi ele geçirdi.
(AB-SÇ-HO-Y)

18.01.2013 13:43:48 TSI

Editör: Wan Haber