Okulların Şubat tatiline girmesi ile birlikte yola çıkan bir aile, gecenin ilerleyen saatlerinde ihtiyaç gidermek için durduğu güvenlik şeridinde inanılması güç bir kaza yaşadı. Sürücüsü uyuduğu iddia edilen TIR, güvenlik şeridinde duran park halindeki cipe çarptı. Kazada tatile giden aileden 1 kişi ölürken, 4 kişi yaralandı.
TEM otoyolu Kavacık mevkiinde gece saat 02.00 sıralarında yaşanan kaza iddialara göre şöyle gelişti. Kırklareli'nden Orduya gitmek için seyir halinde bulunan Alem Tiryaki'nin kullandığı 39 TC 052 plakalı cip, ihtiyaç gidermek için güvenlik şeridinde durdu. Bu sırada Ankara istikametine seyir halinde bulunan Taner Çelik'in kullandığı 41 TY 826 plakalı TIR, Alem Tiryaki'nin güvenlik şeridinde park halinde bulunan aracına arkadan çarptı. İnanılması güç kazada TIR sürücüsünün uyuduğu iddia edilirken, çarptığı cipte bulunan sürücü Alem Tiryaki, oğlu Sefa Tiryaki ve araçta bulunan Asiye Işın ile Hakan Işın ağır yaralandı. Kazada Alem Tiryaki'nin eşi Beyhan Tiryaki (44) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazaya neden olan TIR sürücüsü Taner Çelik, kazanın şokunu yaşarken, ambulansın içerisinde sağlık kontrolünden geçirildi. Yaşadığı şokun etkisi ile soruları yanıtsız bırakan Taner Çelik, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazanın yaşandığı yerde Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapılırken, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.
(ME-Y)

26.01.2013 04:05:45 TSI

Editör: Wan Haber