Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Cuma gününe kadar devam edecek olan meclis toplantısında gündem maddelerinin bir bölümü görüşülerek karara bağlandı.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın Belediye Başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara'da bulunmasından dolayı Çorlu Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Hasan Toprak başkanlık etti.
Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan ve Hasan Toprak'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında önceden belirlenen gündem maddelerinin yanı sıra ilave gündem maddelerinin gündeme alınmasını görüşen meclis üyeleri kimi kararları oy birliği ile kimi kararları ise oy çokluğu ile aldı.
Gündem maddeleri arasında yer alan Türkgücü, Velimeşe ve Ergene II Islah Organize Sanayi Bölgelerine ilişkin 1/5000 ölçekli revizyon imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi maddelerini öne alan meclis Başkanı Hasan Toprak: "Islah OSB'lerle ilgili olarak bize iletilen taleplere 3 gün içerisinde cevap vereceğiz. Bu nedenle 3 gün boyunca meclis toplantıları gerçekleştireceğiz. Islah OSB'ler ile ilgili olarak revizyon nazım imar planı ve uygulama imar planlarını İmar Komisyonuna havale edeceğiz. Komisyon çalışmasını bize Cuma günü sunacak. Komisyon çalışmalarını tamamlayana kadar da meclis devam edecek. Bu nedenle meclisteki gündem maddelerinin bir bölümünü bu toplantımızda, bir bölümünü de diğer iki toplantıda ele alıp değerlendireceğiz. Cuma günü de komisyon raporunu değerlendirmeye alacağız" diye konuştu.
Meclis üyeleri Türkgücü, Velimeşe ve Ergene II Islah Organzie Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının görüşülmesi konusunun İmar Komisyonuna havale edilmesini oy birliği ile kabul ettiler.
Diğer gündem maddelerini de görüşen meclis üyeleri kadro derece ve unvan değişikliği konusunu, Yenice Belediyesi'nin 7 Ocak 2013 tarih ve 2 sayılı meclis kararını, Atakent Sitesi içerisinde bulunan arsaya kat karşılığı inşaat yaptırabilmesi için encümene yetki verilmesi konusunu görüşerek karara bağladılar.
Meclis üyeleri Atakent sitesi içerisinde yer alan 1650 ada 1 parseldeki alana Atakent Ticaret Merkezi, Konferans Salonu ve konut alanı yapılması için devlet ihale yasası uyarınca encümene yetki verilmesi konusunu görüştüler.
Atakent bölgesinde yapılacak olan projenin hayata geçirilmesi için encümene yetki verilmesi gerektiğini belirten Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya: "Yasa gereği encümene meclis tarafından yetki verilmeli. Konferans salonu, tiyatro salonu bulunan çok güzel bir proje hazırlandı. Proje ihalesi yapıldı sonuçlandı. Şimdi yapım ihalesine geçilecek" dedi.
Aynı abone grubunda, aynı kişi adına yapılan devir aboneliklerinden kaydiye ücretinin alınmaması konusunu da görüşen meclis üyeleri bu gündem maddesini de oy birliği ile kabul etti.
Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya kaydiye ücretlerinin ev sahiplerinin şikayetçi olduğu konulardan biri olduğunu belirterek: "Su abonesi olan kişilerden depozito ve diğer bazı ücretler alınıyor. Ancak vatandaşlar adres değişikliği olduğunda yeniden abone servisine geliyorlar ve tekrar ücret durumunda kalıyorlar. Bu uygulama vatandaşın lehine olan bir uygulama olacak hem de mükerrer abone olunması durumunu engelleyecek. Abone servisine gelen vatandaşlar, 'bu ücreti bir kez yatırdık bir daha neden yatırıyoruz' diyorlardı. Bu sayde bunun da önüne geçilecek" şeklinde konuştu.
(SŞ )

07.02.2013 11:41:53 TSI

Editör: Wan Haber