Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Subaşı köylüleri, her yıl geleneksel hale getirdikleri birlik gecesinin 5'incisini düzenledi.
Abdiağa Konağı'nda düzenlenen gecede konuşan Subaşı Köyü Temsil Heyeti Başkan Yardımcısı Ekrem Başer, Subaşı köyü olarak geceyi yapmaktaki amaçlarının birlik beraberliği pekiştirmek, köylüleri bir araya getirmek ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Başer, köylüler olarak soğuk kış günlerinde sıcak bir gece yaşadıklarını ifade ederek, "Temsil heyeti olarak 2012 yılını geride bırakıyoruz. Acısıyla, tatlısıyla Subaşı köyümüzden ahirete intikal eden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet diler, geride kalanlarına uzun ve sağlıklı ömürler dilerim. 2012 yılında temsil heyeti olarak hemşehrilerimizin cenazelerinde, hastalarında, düğünlerinde toplu mesaj göndererek onların acılı ve iyi günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. 2013'de bu faaliyetlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.
Gecede eski Yıldızeli Subaşı Köyü Temsil Heyeti Başkanı Bahri Kara da yaptığı konuşmada, Subaşı köyü temsil heyeti olarak bu geceyi yapmaktaki amaçlarının hem birlik beraberliği sağlamak hem de farklı bir gün geçirmek olduğunu ifade etti.
Gecede daha sonra Subaşı köyünün yeni temsil heyeti seçildi.
(TB-ZB)

02.01.2013 14:47:19 TSI

Editör: Wan Haber