Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti hazırlık maçı sırasında, 2013-2014 sezonunda 'Elektronik Bilet Projesi'ni uygulamaya koyması için uyardığı öğrenildi.
Bakan Kılıç, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında Türkiye genelinde bulunan statlar için merkezi biletleme, Stadyum Güvenlik Kamera Sistemi (CCTV) ve kartlı geçişi sağlayacak olan E-Bilet Projesi'nin 2013-2014 sezonunda uygulamaya konulmasına yönelik, Yıldırım Demirören'i uyardığı öğrenildi.
Projenin maliyetinin 60 milyon TL civarında olması nedeniyle TFF'nin uygulamayı geciktirdiği iddiası üzerine Bakan Kılıç'ın bütçesi yaklaşık olarak 250 milyon TL civarında olan TFF'nin bu uygulamayı bir an önce hayata geçirmesi konusunda hassas olunmasını istediği belirtildi. Manisa'da oynanan milli maçın devre arasında Bakan Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile kısa bir görüşme yaptı. Kılıç'ın görüşmede, spor alanlarında şiddet olaylarının artması nedeniyle acele edilmesi konusunda ikazda bulunduğu öğrenildi.
2012 Aralık'ta uygulamaya koyulması beklenen 'Elektronik Bilet' konusunda TFF bakanlıktan süre istemiş ve 2013-2014 sezonunda faaliyete geçirme konusunda bakanlık ile anlaşmaya varılmıştı.
(SU-BH-S)

12.02.2013 11:16:15 TSI

Editör: Wan Haber