Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Halter Federasyonu'nun bu anlamda kendini sorumlu görerek, istifa etmesini son derece yerinde bir davranış olarak görüyorum. İstifaları doğru bir karardır" dedi.
Bakan Kılıç, JW Marriott Oteli'nde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Valiler Buluşması" etkinliğinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Kılıç, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve federasyon yönetim kurulunun Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda 5 Türk sporcunun dopingli çıkması üzerine istifa etmesinin hatırlatılması üzerine, "Dünyanın her yerinde yaşanıyor' diye normalleştirmemiz mümkün değil tabiki. Nihayetinde bunlar olmaması gereken şeyler. Doping ile sportmenlik, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) kriterlerine göre birbirleriyle bağdaştırılmayan durumlar. Nihayetinde federasyonların ve o federasyonlar altında görev yapan spor adamlarının sporcunun 24 saatini yönetmesi lazım, sadece federasyonun gelir giderlerini değil. Bir federasyon sporcunun 24 saatini yönetirse, haberdar olursa, hocasından, antrenöründen, diyetisyeninden, psikoloğundan, mentörüne kadar sporcunun yaşam alanının her dakikasında görev yaparsa bu tür olumsuzluklar günden güne azalacaktır. Halter Federasyonu'nun bu anlamda kendini sorumlu görerek, istifa etmesini son derece yerinde bir davranış olarak görüyorum. İstifaları doğru bir karardır" şeklinde konuştu.

ANKARA'YA YAPILACAK STADYUM
Ankara'ya yapılacak stadyum konusunda, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılmayacağı ve Eskişehir Yolu üzerinde yeni bir stat yapılacağı iddialarının sorulması üzerine Kılıç, "Biz Ankara'ya sadece bir stadyum değil, stadyumla birlikte uluslararası müsabakaların yapılabileceği olimpik bir yüzme havuzu, yine olimpik ölçülerde hizmet verebilecek asgari 3 bin kişilik yeni bir spor salonu, uluslararası kriterleri taşıyan bir buz pateni salonu ve çok sayıda kapalı ve açık kortlardan oluşan tenis kompleksini bir arada kazandırmayı hedefliyoruz. Tek hedefimiz stadyum olmadığı için bu spor kompleksini bir merkez spor tesisi mantığıyla inşa etmek ve yönetmek üzere daha büyük bir arsa arayışına yöneldik. Şu an bulduğumuz yer Eskişehir Yolu'nda yaklaşık 500 bin metrekarelik yeni bir arsa, metronun tam önünden geçtiği bir arsa. Ankara'nın her yerinden raylı sistemlerle ulaşım sağlanabilecek bir arsa. Bu yönden 'Cumhuriyetin Başkenti'ne, Ankara'nın kariyerine ve duruşuna yakışır bir spor kompleksini sadece stadyum değil spor tesisleri bütününü kazandırmış olacağız. Ayrıca Ankara sadece bu tesislere kavuşmuş olmayacak. Ankara'yı aynı zamanda olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olan kentlerden biri haline getiriyoruz. Bir kaç ay içinde Eryaman'daki tesislerimizi bitirip hizmete açacağız. Ankara bu anlamda Türkiye'nin olimpik eğitim merkezlerinden birisi olacak" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'YA YAPILACAK STADYUMUN PROJESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TOKİ'YE TESLİM EDECEĞİZ"
Yeni kompleks için 25 proje çizdirdiklerini bildiren Kılıç, projeleri eleyerek 5'e indirdiklerini kaydetti. Kılıç, şöyle devam etti:
"Önümüzdeki günlerde 5 olan proje sayısını 1'e indirerek TOKİ'ye teslim edeceğiz. TOKİ yaklaşık yapım maaliyetini tespit edip hemen ihalesine çıkacak. Eş zamanlı olarak da şu an Milli Savunma Bakanlığı'nın kullanımında olan arsayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na aktarmaya çalışıyoruz. Buna yönelik bürokratik işlemler süreci devam ediyor. Bir yandan ihaleye hazırlık, diğer yandan arsanın tapusunun bakanlığımıza devri tahmin ediyorum, bu senenin ilk yarısında Ankara'ya yapılacak stadın ihalesinin yapılmış olması lazım."
Bakan Kılıç, Türkiye'deki bütün stadyumlar için ilk kazmayı vurduktan sonraki 2 yıl süre verdiklerini kaydetti.
(SU-EYB-S)

31.01.2013 17:03:02 TSI

Editör: Wan Haber