Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp yürütücülüğünde126 bin 500 TLbütçeli proje kapsamında alımı gerçekleştirilen 'Denature Edici Gradyan Jel Elektroforez' (DGGE) teknolojisinin Su Ürünleri Fakültesi Laboratuarı'nda kurulumu tamamlanarak, araştırmacıların kullanımına açıldı.
Yeni teknoloji, nokta mutasyonları görüntüleme, bilinmeyen mutasyonların bulunması, mutasyon taraması, sterilizasyon kontrolü, komünite çeşitliliği analizi, bakteri izolasyon ve zenginleştirme gözlemi, klon kütüphanesi taraması, değişik DNA çıkarma yöntemlerini karşılaştırma gibi alanlarda kullanılacak. Ayrıca aynı boyuttaki çift zincirli DNA moleküllerinin, nükleotid dizilimlerindeki farklarına dayanarak ayırma işlemleri de yapılabilecek.
Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Yrd. Doç. Dr. E. Mahmut Kocaman, Yrd. Doç. Dr. Gonca Alak ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Uçar tarafından hazırlanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca desteklenen "Farklı Seviyelerdeki Humik Asitin Kahverengi Alabalıklarda (Salmo trutta fario L, 1792) Bağırsak Bakteri Florası ve Balık Filetolarının Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkileri" başlıklı projenin on sekiz ayda tamamlanması planlanıyor.
(ERZ-AT-Y)

11.01.2013 17:13:53 TSI

Editör: Wan Haber