Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son meclis toplantısı'nda açıkladığı Göl Tesisleri'ne çekilecek enerji nakil hattı çalışmaları hakkında konuştu. Başkan Toçoğlu, "Milletvekillerimizle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'la görüştük. SASKİ projeyi hazırladı. SEDAŞ çalışma başlattı. Proje kapsamında SEDAŞ birkaç hafta içerisinde, Maltepe'den Sapanca Göl Tesisleri'ne yeraltından yaklaşık 10 kilometrelik enerji hattı inşa çalışmasına başlayacak. Ayrıca mevcut iki hat çalışmaya devam edecek. Enerjiden kaynaklanan su kesintilerini ortadan kaldırıyoruz" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Ocak ayı meclis toplantısında, son kar yağışında yaşanan enerji kesintilerinden dolayı şehre su verilememesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve sorunu ortadan kaldırmak için çalışma başlattıklarını belirtmişti. Başkan Zeki Toçoğlu gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen noktayı değerlendirdi. Toçoğlu, "Su ve kanalizasyon idaremiz Sapanca Gölü'nden alınan suyu elektrik kullanarak önce arıtma tesislerine sonra da çeşmelere ulaştırıyor. Göl Tesislerinde su isalesi için büyük pompalar bulunuyor. Bu pompalar şuan iki enerji hattı ile besleniyor. Meclis toplantısında dile getirdiğimiz gibi son kar yağışında enerjiden kaynaklanan sıkıntının üzerine gittik. Ciddi bir enerji yatırımı gerektiren bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Biz de hemen bir çalışma başlattık" diye konuştu.
Enerji nakil hattı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren başkan Toçoğlu, "Sayın Milletvekillerimizle beraber Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız ile görüştük. Sağ olsun Bakanımız bizlere tam destek verdiler. SASKİ'de arkadaşlarımız hızla çalışarak bir proje geliştirdiler. SEDAŞ yetkilileri ile bir araya geldik. Kendileri de böyle bir durumun bir daha yaşanmaması için hemen çalışmalara başladı. Proje kapsamında SEDAŞ birkaç hafta içerisinde, Maltepe'den Sapanca Göl Tesisleri'ne yeraltından yaklaşık 10 km'lik enerji hattı inşa çalışmasına başlayacak. Ayrıca mevcut iki hat çalışmaya devam edecek. Şehrimiz için çok faydalı bu çalışma için SEDAŞ'a teşekkür ediyoruz. Enerjiden kaynaklanan su kesintilerini bu çalışmayla ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.
(RKO-UU)

20.01.2013 15:40:20 TSI

Editör: Wan Haber