Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, projenin Fatih Muzaffer Türkeş mahallelerini kapsayan bölümü ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
10 gün önce başlayan Sermet, Davraz ve Halıkent mahallelerinin yağmur suyunu yarı ayrı kanallardan taşıyarak drenaj edilip Sav Deresi'ne aktarılması işinde 2 kilometrenin tamamlandığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Yağmur suyu drenaj projemiz tamamen belediye imkanlarıyla yapılıyor. Şimdi de Fatih Muzaffer Türkeş Mahallesi noktasında başlattığımız projenin bu ayağı Asri Mezarlıktan Çünür Mahallesi'ne kadar uzanacak. Artık su baskınları olmayacak. İller Bankası'na ihale ettiğimizde malzemesi, yapım işiyle 5.5 milyon TL'ye mal oluyor. İşimizin geneli 5600 metre hat döşenmesi işi. Çeşitli çaplarda dev boruları 1 milyon 147 bin TL'ye aldık. Kullanılan mazot, araç, ekipman ve personel giderleriyle 1.5 milyon liraya mal ediyoruz" dedi.
Bu projeyi hayata geçirmenin zor bir iş olduğunu belirten Başkan Günaydın, "Müteahhitler bile ihaleye girmekten zorlanıyorlar. Çekiniyorlar. Müteahhitler şu ana kadar bizim yaptığımız 2 kilometre işi yapamazlardı. 500-600 metrede kalırlardı. Biz hafta sonunda çalışıp 2 kilometreyi yaptık. Diğer hatta 3 koldan burada bir koldan yapılıyor ve bahara bitmiş olacak. Şu anda planladığımızdan da hızlı gidiyor. Bundan dolayı da zamandan kazanmış olacağız" diye konuştu.
Ana boru döşeme dışında dağıtım ızgaraları, bağlantı, şebeke yatırımları olmak üzere 40 kilometre altyapı çalışması yaptıklarını belirten Başkan Günaydın, "Demirköprü'den Otogar'a 3.5 kilometre mesafedeki ana su şebekesini 475 bin liraya yeniledik. Bahara da hazırlık yapmış oluyoruz. 250 km asfalt dökmek istiyoruz. 15 bin yağmur ızgarasını konulacak. Bunu yaptığımız anda 40 yılda yapılamayacak bir altyapı çalışmasını 2.5 yılda bitirmiş olacağız. Türkiye'de altyapısı en iyi olan il Isparta olacak" şeklinde konuştu.
(FK-SK-Y)

04.02.2013 12:52:19 TSI

Editör: Wan Haber