Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Stuttgart, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor.
Belek'teki Kempinski Otel'de kamp yapan Alman takımın Türk kaptanı Serdar Taşçı, sabah yapılan antrenman sonrasında İHA'ya açıklamalarda bulundu. Alman Milli Takımı'nda da forma giyen Serdar Taşçı, Türkiye'ye 3. defa geldiklerini belirterek, "Burada şartlar çok uygun. Bir hafta boyunca çok sıkı çalıştık. İnşallah sezonun ikinci yarısında da bu çalışmaların faydasını görürüz" dedi.

"ÇIKIŞ YAKALARSAM MİLLİ TAKIMA DÖNERİM"
Stuttgart'ta 7. sezonunu geçirdiğini ve bir yıldır takım kaptanlığı yaptığını kaydeden Taşçı, "İlk yarıda takım olarak fena değildik. İkinci yarıda takımla birlikte ben de bir çıkış yakalarsam milli takıma geri döneceğime inanıyorum. İnşallah bunu başarırım. Stuttgart'ta takım kaptanıyım. Takım içinde çıkılabilecek en yüksek yere ulaştım. Bundan dolayı da çok gururluyum. Bunu devam ettirmek istiyorum. 2014 yılına kadar kontratım var. Ondan sonra ne olur bilemiyorum. Şu anda takımımda mutluyum. Tabi ki bir gün Türkiye'de de futbol oynamak isterim" ifadelerini kullandı.

"ALMANYA'DA ÇOK YETENEKLİ TÜRK GENÇLERİ VAR"
Türk kökenli futbolcular açısından Almanya'da çok büyük bir potansiyel olduğunu anlatan Serdar Taşçı, "Almanya'da çok yetenekli Türk gençlerimiz var. Bundesliga'da başarıyla oynayan Türk kardeşlerimizi görüyoruz. Buradaki gençlerin milli takım tercihi de, şartlar nasılsa öyle karar veriliyor. Şartlar değişebiliyor. Karar verildikten sonra saygı duymak lazım. Herkes kendi tercihini kendisi yapıyor. Türk Milli Takımı'nın bu konudaki çalışmaları şu anda daha fazla gibi geliyor. Benim zamanımda bence o kadar çok değildi. Artık geçmiş bir olay. Benim zamanımda daha fazla istek olsaydı ne olurdu onu bilmek zor" diye konuştu.

ERDİNÇ SÖZER: "GALATASARAY TUR ATLAR"
Takımın yardımcı antrenörlüğünü yapan Erdinç Sözer de Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. Tur'unda Almanya'nın Schalke 04 takımıyla oynayacağı maçı değerlendirdi.
Schalke'nin takım içinde bazı problemler yaşadığını ifade eden Sözer, "Galatasaray'ı çok kuvvetli görüyorum. Galatasaray'ın şansının fazla olduğunu düşünüyorum. Almanya'daki maçta Türk seyirciler de Galatasaray'a büyük destek verecektir. Galatasaray'ı kadrosu itibariyle ve Fatih Terim faktörü nedeniyle tur atlamaya daha yakın görüyorum. Fatih Terim, sahada takımı çok sağlam ve disiplinli tutuyor. Bu yüzden Galatasaray, Schalke'ye göre önde"
Türk futbolunda son 10 yıldır güzel gelişmeler olduğunu söyleyeren Sözer, "Her yıl yeni bir takım disiplin ve taktik açıdan önlerde oynamaya çalışıyor. Örnek olarak; Medical Park Antalyaspor, 3 senedir çok güzel işler yapıyor. Bu sene Galatasaray ile başa baş gidiyorlar. Almanya'da futbol disiplin ve defans üzerinde oynanıyor. Bunun Türkiye'de de gelecekte daha çok olacağına inanıyorum" dedi.
Türk kökenli futbolcuların milli takım kararlarına saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdinç Sözer, "Almanya'yi tercih eden Serdar Taşçı da, Türkiye'yi tercih eden Tunay Torun da oturmuşlar aileleriyle düşünüp, karar vermişler. Bu bir milliyetçilik değil, futbol oynama düşünceleriyle alakalı bir durum. Serdar'ı ben biliyorum ki, Alman Milli Takımı forması giyse de kalbinde Türkiye var. Çok milliyetçi bir çocuk" şeklinde konuştu.
(EYB-RFK-S)

10.01.2013 14:29:04 TSI

Editör: Wan Haber