Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen STSO Heyeti ile karşılıklı işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Salihli Ticaret Odası Başkan ve yöneticilerini Gaziantep Ticaret Odası çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Türkiye'deki ekonomik kalkınmanın tüm bölgelere yayılması gerektiğini, böylelikle ülkede var olan birçok sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Konuşmasında Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler de veren GTO Başkanı Mehmet Aslan, kentin özellikle ekonomik alanda geldiği noktanın tesadüf olmadığını ve geçmiş yüzyıllara dayanan bir birikimin sonucu olduğunu kaydetti. Başkan Aslan, "Gaziantep gerçekten Türkiye'nin ufku en açık şehri bana göre. Giderek vizyonu yükselen bir şehir. Bu insanların karakterinde hem üretim, hem ticaret, hem de müteşebbislik var. Gaziantep, faaliyette olan 4 organize sanayi bölesi ile 7-8 bin imalathanesi, 5 binin üzerinde KOBİ'si olan, 6 milyar doları bulan direkt ihracatı ile Ortadoğu'nun en gelişmiş ticaret merkezi konumunda olan bir şehir. Bugün ulaşılan nokta kesinlikle tesadüf veya 15-20 yılın sonucu değil, yüzyıllara dayanan tarihi bir geçmişin ve birikimin sonucudur. Şehrimizdeki kurumlar arası dayanışma ve ortak akıl anlayışı Türkiye'ye örnek gösterilecek düzeydedir. Kent olarak önemli hedeflerimiz var. Hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda Salihli Ticaret ve Sanayi Odamız ile Gaziantep ve Salihli arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla her türlü işbirliğine hazırız" dedi.
STSO Başkanı Ahmet Özbaş ise, konuşmasında Oda olarak yürüttükleri çalışmalar ve Salihli ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Gaziantep'te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Özbaş da, Türkiye'deki özellikle terör sorununun giderilmesi için ekonomik kalkınmanın büyük önem taşıdığının altını çizdi.
(MAD-MAD-Y)

13.12.2012 16:53:01 TSI

Editör: Wan Haber